SES Temsilcilik Eş Başkanı Hülya Ateş; “Halkımızın Sağlıkçısı Olmaya Devam Edeceğiz!”

0
183

ses-aciklama2Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Temsilcilik Eş Başkanı Hülya Ateş, Olağan Üstü Hal ve çıkartılan KHK’lar hakkında İskenderun Eğitim-Sen şube binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Olağanüstü Hal kapsamında çıkartılan ve Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle 10 bin 131 kamu personeli, sağlık alanında da 2774 personelin ihraç edildiğini ifade eden SES Temsilcilik Eş Başkanı Hülya Ateş; “Bunun yanı sıra yine bir kararname ile içinde çok sayıda basın yayın organına ilişkin kapatma kararı da alınmıştır. Bu haksız ve hukuksuz ihraçlardan İskenderun SES yöneticileri ve aktivisyenleri de nasibini almıştır. İlçemizde 5 sağlık emekçisi de ihraç edilmişlerdir. Bizler sağlıkçıyız, kurumlarımızdan ihraç edilmiş olabiliriz ama biz halkımızın sağlıkçısı olmaya devam edeceğiz” dedi.

Sağlık hizmetine erişim bağlamında önemli ihlaller yaşanmakta olduğunu öne süren Başkan Hülya Ateş; “Bu keyfi ve hukuksuz idare biçimi OHAL’e yaslanarak genişletilmiş ve şimdi başkanlık dayatmasıyla daha da netleşmiştir. Açığa alma ve ihraçlar nedeniyle başta eğitim ve sağlık alanında olmak üzere kamu hizmetine erişim noktasında da özellikle de halkın kamu sağlık hizmetine erişimi bağlamında önemli ihlaller yaşanmaktadır. Sağlık alanında, bazı illerde sağlık birimleri tümüyle kapanmış, tıp fakültelerinin bazı bölümlerinde eğitim verecek öğretim görevlisi ve asistan kalmamış, zaten yetersiz olan sağlık personeli sayısı iyice düşmüştür. AKP Hükümeti’nin sağlık hakkına ilişkin bu ihlalleri ortadan kaldırmak adına herhangi bir planlaması olmadığı gibi, insan hakları ve sendikal haklarla bağdaşmayan dayatmalar artarak devam etmektedir” dedi.

Direniş Bayrağını Meydanlara Taşıyacağız

Sağlık alanı gibi yaşamla-ölüm hattında önemli bir belirleyici olan bir hizmetin niteliksiz kadrolarla yürütülmesinin yaşam hakkına darbe olduğunu kaydeden Ateş; “AKP, ırkçı ve gerici iktidarını, tek adam diktatörlüğü ile pekiştirmek için kendine muhalif olanları baskı ile ihraç ile cezaevi ile engellemeye çalışsa da, SES’imizi engelleyemeyecektir. Hukuksuzluğu kurala dönüştüren, antidemokratik uygulamaları demokrasi diye yutturmaya çalışan, barışı istenmemesi gereken bir talep olarak sunan AKP iktidarının son KHK ile birlikte yapmış olduğu kavga davetine vereceğimiz cevap nettir. Davetiniz kabulümüzdür. Bu günden başlayarak direniş bayrağını işyerlerine, kent meydanlarına taşıyacağız. Herkes bilmelidir ki bu şekilde mevcut Anayasaya ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine, ILO Sözleşmelerine aykırı bir şekilde gerçekleştirilen ihraçlar fiili ve hukuksal mücadele ile mutlaka geri dönecektir. Nasıl ki 1402 sayılı kanunla 12 Eylül döneminde ihraçlar gerçekleştirildi ve yıllar sonra bu ihraçlar kamuya geri döndü ise bu sefer bu kadar uzun süre beklemeden daha kısa sürede arkadaşlarımızın kamu görevine dönmesini sağlayacak etkin mücadeleyi yürüteceğiz” diye konuştu.

15 Temmuz’dan sonra sıkça ifade edilen milli irade söylemi bir yanda dururken gerçekte halkların iradesinin yok sayıldığı birçok örnek yaşandığını ifade eden Başkan Hülya Ateş; “Bugün Türkiye’de demokratik bir işleyişin olmamasının en önemli sebebi AKP’nin tekçi baskıcı ve faşizan tutumunu alkışlayıp açık ya da örtük biçimde bu tutumu savunanlardır. Uygulanan tüm bu baskıcı, tekçi, faşist saldırılara ve politikalara ve AKP’nin her alandaki saldırılarına karşı emekçiler olarak demokrasi barış ve eşitlik için mücadele etmeye devam edeceğiz. AKP yenilecek, biz kazanacağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here