Çakır; “Devletin İçinde Devlet Olmaz”

0
140

temad-aciklama3Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Kazım Çakır; “Devletin İçinde Devlet Olmaz”

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Kazım Çakır, gözaltına alınan parti yetkilileri ve sınırımızda başlatılan operasyonlar hakkında bazı değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin bir hukuk devletini olduğunu ve herkesin hukuk devleti gereklerini yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Kazım Çakır; “Milletvekillerinin fezlekeleri hazırlanmış, bu fezlekeler sadece HDP’li milletvekilleri ile ilgili değil. Parti başkanlarımız savcılıklara gidip kendi fezlekeleri konusunda ifade verdiler. CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sayın Bahçeli, çok eskilerden Cumhurbaşkanı Kenan Evren bile savcıya gidip ifade vermiştir. Savcıya gitmem, bizi götüremezsiniz gibi ifadeler hukuk tanımamaktır. Hukuk olmayan bir yerde anarşinin olacağı bilinmelidir.

Hukuk yolunda edilen davete icabet etmiyorsanız, zorla polis kontrolünde getirilirsiniz. Ülkemiz çok kritik günlerden geçiyor, bu günlerde milletimizi daha fazla germenin anlamı yoktur, savcılara gidip ifadelerini verseydiler belki savcılar tutuklama bile yapmayacaklardı. Hukuk gerektiği şekilde işliyor, bu kişilerde hukukun gerektirdiği şekilde muamele görüyorlar” dedi.

Biz Sırtımızı Asil Milletimize Dayıyoruz

İkinci bir eylem yaparak HDP’lilerin Meclisi terk etmeleri konusuna da değinen Başkan Kazım Çakır; “Bu karar demokrasiye uygun düşmeyen bir tavır, onlarla aynı suçu işlemiş gibi mecliste görev yapmak istemiyorlar. Devletin size verdiği bütün imkânlardan yararlanıyorsunuz, maaşını kullanıyorsunuz, devletin sizden istediği meclisi çalıştırma görevinden kaçıyorsunuz, hiç hoş olmayan bir durum. Taleplerinin ne olduğu belli değil, çok açık olarak terör örgütünün propagandasını yapıyorlar, hatta bir milletvekilinin itirafları var ‘biz sırtımızı PKK, YPG’ye dayadık’ diye. Bizim sırtımızı dayayacağımız bir tek nokta vardır, asil milletimiz. Ve şanlı ordumuzdan başka her hangi bir silahlı kuvvetler yoktur” diye konuştu.

temad-aciklama4

Ülkemizin kendi sınırları içinde birden fazla savaş verdiğini de savunan Çakır; “Bir süre önce hendek savaşları dediğimiz savaşlar başladı. Ülkemizin egemenliğine kast eden gruplar oralarda devlet kuruyorlar, mahkemeler oluşturuyorlar. Devletin içinde devlet olmaz, bunu dünyada hiçbir devlet kabul etmez. Siz önce ormanı yakacaksınız, sonra milletimize diyeceksiniz hadi gelin söndürelim. Daha önce yapılan açılım gibi yanlış politikaların yansımasıdır. Açılım dedikleri şey doğru olabilir, samimi olabilir ama sonucunun böyle olacağını görmemeleri öngörü sahibi olmamalarından kaynaklanıyor. Sözde güzel ama özde neticeleri çok kötü oldu. Her gün şehitler uğurladık. Bize, devletimize, milletimize ne kazandırdı.

Bu Ateşten Uzak Durmalıyız…

Orta Doğu’da bir yangın başlatıldı. Birkaç cephede savaş başlatıldı. Musul’a, Cerablus’a oradan Kerkük’e gireceğiz. Asıl olan devleti, milleti bu yangından uzak tutmaktır. Ne kadar uzak tutabilirsek o kadar iyidir. Amerika, Avrupa Birliği bu ateşin içine girmiş zaten biz uzak durmalıyız bu ateşten. Sen hem müttefik oluyorsun, hem terörist. Çift başlılık nedir anlam veremiyorum, samimi bulmuyorum. Bizim kendimizden başka dostumuz yok. İçerdeki bölünmeyi, kutuplaşmayı birleşmeye döndürmeliyiz. Kuva-i Milliye ruhuna tekrar dönmeliyiz” şeklinde konuştu.

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78. yılını saygıyla anacağını söyleyen Başkan Kazım Çakır; “Biz millet olarak onun düşüncelerinden ne kadar çok uzaklaşırsak o kadar çok bataklığa giriyoruz. Ondan uzaklaştıkça milletimiz için oldukça tehlikeli olacağını düşünüyorum. Atatürk ‘Efendiler ve ey ulus biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ülkesi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat uygarlık tarikatıdır’ demiştir. Bizde umut ediyoruz ülkemiz böyle olmasın” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here