Sert; “Çocuk Cinsel İstismarcılarına Yönelik Af Girişimlerinden Tamamen Vazgeçin”

0
81

İskenderun Kadın Platformu Sözcüsü Avukat Mehtap Sert; “Çocuk Cinsel İstismarcılarına Yönelik Af Girişimlerinden Tamamen Vazgeçin

İskenderun Kadın Platformu, çocuklara dönük cinsel istismar yasasına ilişkin Eğitim-Sen İskenderun Şube binası önünde açıklama yaptı. ‘Yasta değil, isyandayız’ pankartının açıldığı açıklamaya çok sayıda kadın katıldı.

Muğla’da bir erkek tarafından katledilen Pınar Gültekin’in durumuna dikkat çekilen açıklamada konuşan Av. Mehtap Sert; “İstanbul Sözleşmesi’ne karşı çıkmak şiddet uygulayan erkeklere teşvik, tüm kadınlara tehdittir” dedi. Sert, TBMM Boşanma Komisyonu Raporu’ndan bu yana İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Şiddet Yasası’na  karşı sistematik bir karalama kampanyasının yürütüldüğünü söyledi.

Bu kampanya nedeniyle söz konusu yasaların etkili bir biçimde uygulanmadığını ifade eden Sert; “Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik şiddet ile ayrımcılığı körükleyen bu söylemlerinize son verin. İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasanın etkin bir biçimde uygulanmasını ve işlevli bir Alo Şiddet Hattı, ülke çapında yeterli sayıda kadın danışma merkezi, sığınaklar, cinsel şiddet kriz merkezleri ile şiddetle mücadelenin ulusal mekanizmasının yeterli sayı ve nitelikli destek kapasitesine ulaştırılmasını sağlayın” şeklinde konuştu.

İktidarı, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Şiddet Yasası’nı karalamaktan vazgeçmeye çağıran Av. Mehtap Sert, çocuğa istismarda bulunanlara af girişimlerinin gündemde tutulmasının istismarcılara teşvik ve tüm çocuklara da tehdit olduğunu savunarak; “Bu af girişimi ertelenmekle kalmamalı; bir daha asla gündeme gelmemek üzere ülkenin gündeminden tamamen çıkartılmalı. Ne yazık ki tam tersi söylem ve politikalarla karşı karşıya kalıyoruz. Çocuk cinsel istismarcılarına yönelik af girişimlerinden tamamen vazgeçin ve bunu kamuoyuna derhal ilan edin. İstanbul Sözleşmesi’ni ve 6284 Sayılı Şiddet Yasası’nı karalamaktan vazgeçin. Kadınlara ve kız çocuklarına karşı şiddeti durdurun. Kadınların kazanılmış haklarını tehdit etmekten vazgeçin” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here