Serkan Topal: “İktidarın Yalakasısınız”

0
171

serkan topal19Serkan Topal, Hisarcıklıoğlu’na Sert Çıktı: “İktidarın Yalakasısınız”

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Serkan Topal, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu hakkında sert açıklamalarda bulundu. Bilindiği gibi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TOBB’da yaptığı konuşmada “Cesur değilsiniz” dedikten sonra “Böyle bir başkanlık sistemini, kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz” demişti. Bunun üzerine Hisarcıklıoğlu’nun yanıtı “Ana muhalefet boşluğu var. Seneye gel boyunun ölçüsünü al” olmuştu. Bunun üzerine başlayan ve derinleşen tartışmalara CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal da katıldı. Topal yaptığı açıklamada TOBB Başkanına seslenerek şunları söyledi;

“Genel Başkanımız cesur değilsiniz diyerek aslında size nezaket göstermiş. Siz korkaksınız. Siz yalnızca korkak değil iktidarın yalakasısınız. Suskunluğunuzla, verdiğiniz destekle, yapılanları görmezden gelişinizle ülkenin bugüne gelmesindeki baş sorumlulardansınız. Zamanında bizi bu zalimlerden kurtarın diye yalvarıyorken bugün iktidara yalakalıkta sınır tanımıyorsunuz. Ülkede oluk-oluk kan akıyor, laiklik elden gitmiş hala orda boş-boş konuşuyorsunuz. Siz kimin tarafındasınız? Şeriat mı istiyorsunuz? Bu ülkeyi sizin padişahlık sisteminize, diktatörlüğünüze teslim edeceğimizi mi sanıyorsunuz? Siz utancınızla kalmaya ve yaşamaya mahkumsunuz. Bizse bu ülkenin demokrasisi ve laikliği için canımızı vermeye hazırız.”

Ez Zara Katliamını Meclis Gündemine Taşıyacağım

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal Ez Zara’da gerçekleştirilen katliamla ilgili olarak da bir açıklama yaptı. Perşembe günü AKP grubu çoğunluğu sağlayamadığından TBMM’nin Salı gününe kadar kapandığını hatırlatan Topal; “Meclisin Salı Gününe kadar kapanması nedeniyle, Suriye Ez Zara’da Alevi kardeşlerimize karşı katil çeteler tarafından yapılan katliamı meclis gündemine taşımak olanaksızdı. Belirtmek istiyorum ki orada Aleviler katledilirken sessiz kalanlar, destek verenler, bu katliamlara zemin hazırlayanların elleri kanlıdır. Onlar çocuk katilidir, onlar insanlık düşmanıdır. Salı günü genel kurul açıldığında bu katliamı gerçekleştirenlere ve onlara destek olanlara karşı konuşmamı yapacağım. Bu insanlık düşmanı katilleri durdurabilmek için, barış adına ne bedel ödenmesi gerekiyorsa hazırım” şeklinde görüşlerini ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here