“Sende Bir Mum Yakıp, Aydınlatmayan Ampulleri Patlat!”

0
113

CHP İskenderun Kadın Kollarının Panelinde Tüm Kadınlara Seslenildi…

CHP İskenderun Kadın Kolları’nın geçtiğimiz hafta sonu Belediye Kültür Sarayı’nda gerçekleştirdiği “Barış, Adalet, Demokrasi ve özgürlük için hadi kadınlarla el ele hep birlikte siyasete… Şimdi tam zamanı” konulu panele konuşmacı olarak katılan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve CHP TBMM Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, toplumun yarısını oluşturan kadınların çözüm noktasında dışarıda bırakılmaması gerektiğinin altını çizdiler. Grup Başkanvekili Tarhan; “Cumhuriyet bizi eşit yurttaş yapmışsa, bunun mücadelesini hep birlikte vermeliyiz” dedi.

Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Hasan Akgöl ve Mehmet Ali Edipoğlu, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve bazı belde belediye başkanları, İl ve ilçe Yönetimi, Kadın kolları il ve ilçe yönetimleri, bazı sivil toplum örgütlerinin de hazır bulunduğu panele bayanlardan yoğun ilgi vardı.

Moderatörlüğünü Milletvekili Mevlüt Dudu’nun yaptığı panelin açılış konuşmasını yapan CHP Kadın Kolları Başkanı Yıldız Bor; “Gün ülkeye sahip çıkma günüdür! Günümüz kadınları, Türk tarihine adını yazdıran kadınlarımız gibi olalım! Şunu da herkes bilsin ki; CHP’li tek bir kadın kalsa bile, son nefesine kadar cumhuriyetin bekçidir!” dedi. İlçe Başkanı Süleyman Uyar da, kadınların toplumun temel taşı olduğunu ve yaşamın her alanında daha fazla elinin olması gerektiğinin altını çizdi.

Kadınların siyasi aktifliğinin azlığına vurgu yapan Moderatör Dudu; “Kadınların ve gençlerin siyasete girmesi ve siyasette daha fazla yer almaları için CHP olarak, çalışmaktayız. Biz inanıyoruz ki, kadınlar ne zaman siyasete egemen olurlar, dünyaya da o zaman barış gelecektir” dedi.

Panelistlerden ilk sözü CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey aldı ve kadının ekonomi yönünü anlatırken, sadece para ile huzurun olmayacağının altını çizdi. Pavey; “Toplumun yarısını oluşturan kadınları dışarıda bırakarak, huzur ve barış için çözüm bulamayız. Toplumun her akranını bu sürece dahil ederek, çözüme gidilebilir. Hatay ve İskenderun barış ve huzur için Türkiye’ye ve dünyaya gösterilecek en iyi örnektir” dedi.

Termik santrallere asla geçit vermeyeceklerinin de altını çizen Pavey, “İskenderun’da termik santrallere karşı yapılacak her türlü mücadelede halkın yanında olmaya hazırım! İskenderun ve Hatay’da yapılacak eylemlerle yapılacak olan termik santrallere mutlaka dur demeliyiz” diye konuştu.

İnsanı utandıracak birçok şeye kafa tutmak için geldim!

Daha sonra yasalar nezdinde kadın yönünü, YARSAV Başkanlığı yapan CHP TBMM Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan anlattı. 1 Mart’ta gerçekleştirilen panelin ayrı özelliği olduğuna vurgu yaparak konuşmasına başlayan Tarhan; “Bugün 10 yıl önce kanın, gözyaşlarının ve tecavüzlerin izin verilmemesinin günüdür! 1 Mart tezkeresinin reddedildiği gündür. Geçmişte olduğu gibi bugün de savaş, mezhep ve din gibi insanı utandıracak birçok şeye kafa tutmak, savaşa hayır demek için geldim! Mehmetçiği vatan savunması olmadan toprağa vermeye dur demek için geldim.

Biz kadınlar olarak bu ülkeye çeki düzen vermeye gücümüz var. Bu gücü kullanalım. Cumhuriyet olmasa idi, biz kadınlar okuyabilir miydik? Hâkim veya savcı olabilir miydik? Cumhuriyet bizi eşit yurttaş yapmışsa, cumhuriyeti korumak ve daha da yüceltmek için bunun mücadelesini vermeliyiz. Çok sayıda kadınlarımız psikolojik tehdit ile karşı karşıyadır. Ondan dolayı da kadınlar öldürülüyor. Kadına şiddet Türkiye’de son 8 yılda binde dört yüz arttı. Bizi eve kapatmaya çalışanlar bu ülkede terör rejimine ileri demokrasi diyorlar.

Ayrıca, bu iktidar ülkede gazetecileri, sivil toplum örgütlerini ve aydınları düşman olarak görüyor. Ama biz onların talan ettiği bu toprağı sulayacağız. Bu ülkeyi derebeylerinin yönetmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Karşımızda halka sürekli kötü muamele eden birinin var olduğuna da dikkati çeken Tarhan; “Karşımızda her şeyi bildiğini sanan ve ilgili ilgisiz her şeye karışan biri var. Çocuk sayısından beyaz ekmeğe kadar birçok konuya karışıyor. Artık pilavı suda ıslatıp ıslatmasam mı, onu da kendisine sorasım geliyor!” diye konuştu.

Bizler Siyaseti Kadın Gibi Yapıyoruz!

Son olarak söz alan CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, kadının siyasi yönünü anlatırken, CHP’nin bu toplumun çimentosu olmuş bir parti olduğunun altını çizdi. Tamaylıgil, bu iktidarın sahte aydınlatmalarını CHP’nin altı okunun söndüreceğine vurgu yaparak; “Biz kadınlar, siyaseti erkekler gibi değil, kadın gibi yapıyoruz. Ben ölürsem arkamda iki gurur duyacağım şey var. Bunlardan biri altı ok çatısı altında siyaset yapmak diğeri de, 1 Mart’ta savaşa hayır diyenlerin sesi olmaktır.

Bizim çok daha fazla kadın üyelerimize ihtiyacımız var! Bunun içinde partimizde cinsiyet kotasını daha da yükselttik. Kadınlarımız Türkiye için önemli güçtür! Ondan dolayı da siyasete kadınların da girmesini istiyor ve bekliyoruz. Biz kadınlar cumhuriyeti ayağa kaldırdığımız gün, bu iktidar geldiği gibi gidecektir.

Ülkemizde tek başına padişahlık kuranlar karşısında CHP’yi bulacaktır. Kadınlarımız, uyumayın! Nasılsa uzun süre uyuyacağız. Onun için şimdi sende bir mum yakıp, aydınlatmayan ampulleri patlat! Artık kötü yöneltilen Türkiye’yi halka şikayet etme onlara anlatma zamanı geldi. Kaptan yolda yürümesini bilmiyorsa, gemiyi yüzdüremez ve o gemi batar. Başbakanda yolda yürümesini bilmiyor” dedi.

Konuşmasının ardından Tamaylıgil, uzun süre ayakta alkışlandı. Konuşmaların ardından, panele katılan katılımcıların sorularını panelistler yanıtladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here