Selçuk; “Yapılan Atamalar Sorunları Daha da Ağırlaştırıyor”

0
89

Öğretmenler günü öncesi yaptığı açıklamada öğretmenlerin yaşadığı sorunlara değinen Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Coşkun Selçuk, ilimizde okullardaki norm kadro fazlası öğretmenlerin atamasının 17.11.2012 tarihinde yapılarak ilan edildiğini dönem ortasında yapılan bu atamaların sorunları daha da ağırlaştıracağını savundu.

Öğrenci öğretmen iletişimini görmeyen bir yaklaşımın eğitimde ciddi sorunlar yaratacağını da ifade eden Selçuk; “Özellikle sınıf öğretmenleri açısından baktığımızda, ilkokul öğrencilerinin öğretmenlerinden ayrılmasının psikolojik olarak onları daha çok etkileyeceği açıktır. Eğitim öğretimin öğrenci merkezli yapılması konusu sürekli olarak vurgulanırken öğrencileri ve dolayısı ile eğitim öğretimi ciddi bir şekilde etkileyecek bu boyutta bir atamanın bu süreçte yapılması kabul edilemez.

Öğretmenler açısından da öğretmenlerin de bir aile düzeni olduğu, her yıl eğitim öğretim yılı başında kendilerini ve çocuklarını çalışma şartlarına göre ayarladıkları tamamen göz ardı edilmiştir. Öğretmenin tayininin yeni bir okula yapılması düzenini kesin olarak bozacaktır. Hele yapılan resen atamalarda eş durumu nedeniyle bir yere tayin olan arkadaşlarımızın da başka bir ilçeye tayin edilmesi sadece kendilerini değil bütün bir aileyi etkileyecektir. Atamaların yaz tatilinde yapılması yerine keyfiyete bağlı olarak dönem ortasında yapılması yöneticilerin bu konuda kendi eksikliklerinin öğretmenler üzerinden giderilmesidir.

Okullarda normlar tespit edilirken birçok hata yapıldığını biliyoruz. Norm fazlası olarak gösterilen bazı arkadaşlarımız gerçekte okulunda norm dahilindeydi. Birçok okulda okul müdürünün keyfi yaklaşımı veya ders saati sayısının yanlış bildirilmesi nedeniyle norm dışı kalmıştır. Yapılan bu atamalar ne eğitim öğretime hizmet eder ne de eğitimin daha verimli yürütülmesini sağlar. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valiliği öğrenci ve öğretmenleri mağdur edecek olan bu atamaları durdurmaya çağırıyoruz. Aksi takdirde onlarca eğitim emekçisi mahkemelere başvuracak ve hakkını arayacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here