Uyar; “Öğretmenlerimizin Durumu Sorunlar Yumağına Dönüşmüştür”

0
75

Öğretmenler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar; “Öğretmenlerimizin durumu AKP iktidarı ile birlikte bir sorunlar yumağına dönüşmüştür. Bir öğretmenler gününü daha, öğretmenlerimizin sonsuz sorunları ile birlikte kutluyoruz” dedi.

Ulusun geleceğinin umudu, güvencesi olan çocukları, gençleri yetiştirenin hep öğretmenler olduğunu hatırlatan Uyar; “Bilim, teknik, sanat uygarlığı oluşturur. Bunları bize öğretmenlerimiz tanıtır öğretir sevdirir benimsetir. Bunun önemini kavrayan ileri uluslar öğretmen yetiştirmeye çok önem verirler. Atatürk 1921’de daha Kurtuluş Savaşı sona ermeden Ankara’da Maarif Kongresi düzenledi Bu kongrede, gelecekteki Türk milli eğitiminin ilkeleri belirlendi. Atatürk’ün o günkü konuşmaları günümüzde de geçerliliğini korumaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

Günümüzde öğretmenlerin pek çok sorunla karşı karşıya bırakıldıklarını da savunan CHP İlçe Başkanı Uyar; “Halkımıza ve vatanımıza sayısız hizmetleri olan öğretmenlerimizin durumu AKP iktidarı ile birlikte bir sorunlar yumağına dönüşmüştür. Öğretmenlerimiz kadrolu, sözleşmeli, geçici olarak farklılaştırılmış, özlük hakları neredeyse yok edilmiştir. Bu gün atanamayan öğretmenlerimizin sayısı yüz binleri bulmuştur. Bir öğretmenler gününü daha, öğretmenlerimizin sonsuz sorunları ile birlikte kutluyoruz. Bizi eğiten öğreten bilgi ve becerileri kazandıran, kendimizi yurdumuzu dünyayı tanımamıza katkısı büyük olan öğretmenlerimizi seviyoruz. Onları yürekten selâmlıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here