Selçuk; “Toplumsal Barışın Sağlanması Herkesin Görevidir!”

0
109

ihd-aciklama13Son günlerde yaşadığımız hain saldırılarla ilgili olarak, İskenderun Emek ve Demokrasi Platformu adına açıklamalarda bulunan Coşkun Selçuk; “Acılarımızı daha büyütmeden bir an önce barışı kardeşliği tesis etmek için gerekli adımların atılması şarttır” dedi.

İskenderun Emek ve Demokrasi Platformu, önce İstanbul ardından Kayseri’de yaşanan bombalama olayları ile ilgili bir kınama açıklaması yaptı. Platform adına açıklamayı İHD İskenderun Şube Başkanı Coşkun Selçuk okudu.

Toplum olarak tam bir cinnet halinin yaşandığına dikkat çeken Selçuk; “Her gün acı gözyaşı ölümlerle uyanıyoruz. Uyandığımızda o gün kimlerin, nerede canının yanacağının endişesini taşıyoruz. Son bir hafta içerisinde yaşadığımız önce İstanbul ardından Kayseri’deki acı, toplumun kaldırabileceğinin çok ötesine geçmiştir. Her gün yaşanan patlamalar ölümlerden sonra acımızı ifade edecek kelime bulmakta zorlanıyoruz. Hızla bir kaosun içine doğru gidiyoruz. Her gün yaşanan ölümler bu çatışmalardan ve buna yönelik izlenen politikalardan bağımsız düşünülemez. Yaşananlar bu politikaların yeniden gözden geçirilmesini zorunlu kılmaktadır.

Bütün bu acılar yaşanırken, ülkemizde demokratik, özgür, kardeşçe yaşanacak bir ortam sağlanması için mücadelemizi sürdürüyoruz. İstanbul’da da, Kayseri’de de öldürülen biziz. Hükümeti politikalarını gözden geçirmeye OHAL’i uzatarak daha fazla insanı mağdur etmemeye, meclise önerilen Anayasa değişikliği önergesini geri çekmeye çağırıyoruz.

Ülkemizde toplumsal barışın sağlanması için gerekli olan sağduyunun gösterilmesi, başta Hükümet olmak üzere herkesin görevidir. Acılarımızı daha büyütmeden bir an önce barışı kardeşliği tesis etmek için gerekli adımların atılması şarttır. Buradan bir kez daha Kayseri’de yapılan katliamı kınıyoruz” diyerek görüşlerini açıkladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here