Kutsal; “Bu Günde Adı Konulmamış Bir Sevr Tehdidiyle Karşı Karşıyayız”

0
102

vatan-partisi-aciklama20Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Av. Özkan Kutsal; “Bu Günde Adı Konulmamış Bir Sevr Tehdidiyle Karşı Karşıyayız”

Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Av. Özkan Kutsal, Kayseri’de saldırı sonucu şehit olan askerlerimiz ve ülke gündemine yönelik bir basın toplantısı düzenledi. Hatay il binasında düzenlenen basın toplantısına il yöntemi ve ilçe başkanları da katıldılar.

Toplantıda konuşan Kutsal, şehit olan askerlerin kahraman askerler olduğunu belirterek, ailelerine ve tüm ulusa başsağlığı diledi. Kutsal, Cumhurbaşkanının basındaki açıklamasına değinerek; “Yaşadığımız dönem en az İstiklal harbi kadar önemlidir, kritik ve hayatidir. Bu günde adı konulmamış bir Sevr tehdidiyle karşı karşıyayız” dedi.

Emperyalist devletlerin taşeron örgütleri kullanarak saldırılarını sürdürdüğünü belirten Kutsal; “Şu an taşeron örgütleri üzerinden hedef alındığımız saldırılar, emperyalizmin vekalet savaşlarıdır. Bu şartlar düzleminde; aynı saldırıların hedefinde olan devletlerle, emperyalizmin saldırılarını savuşturabilmek için işbirliği içinde olmak yalın bir zorunluluktur. Bu yönde komşularımız ve bölge devletleriyle ivedilikle ilişkilerimizi düzeltmemiz ve geliştirmemiz gerekmektedir.

Bir yalın gerçeklik ise; bu mücadelede, bilgimizin, yüreğimizin, irademizin güçlü olması gereğidir. Bu da; Yurttaşların içinde bulunduğumuz durumun doğru bilgisine sahip olmasıdır. İç barış, milli birlik, güçlü ekonomi ile kabildir. Bu bağlamda zafiyet yaratma potansiyeli en yüksek faktör; Ekonominin hali hazırdaki sıkıntılı gidişidir. Bu yönde süratle bir tasarruf, üretim, ulusal direniş dayanışma ekonomisine geçilmelidir. Tek bir vatandaşımızı aç, açıkta, muhtaç bırakmayacak ve silahlı Kuvvetlerimizin en üst düzeyde ihtiyaçlarını karşılayacak ekonomik tedbirleri almamız zorunludur.

İç barış ve milli birlik bağlamında; yurttaşlar arasında bölünme yaratarak milli birliği zayıflatacak, buna mukabil günün nesnel gereği olmayan hususlara iç dinamizm ve enerjiyi israf edecek tasarruflardan sakınılması ve ‘anayasa değişikliği’ girişiminden vazgeçilmesi bir diğer isabetli tutum olacaktır. Çökmekte olan emperyalizmin dayattığı, bu ubeka mücadelesinden, tarihten aldığımız büyük milli ve öncü birikimimizle zaferle çıkacağımızdan en küçük bir tereddüdümüz yoktur” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here