Selçuk; “Hak Savunucularının Baskı Altına Alınması Kabul Edilemez”

0
158

İnsan Hakları Derneği İskenderun Şube Eş Başkanı Coşkun Selçuk; “Hak Savunucularının Baskı Altına Alınması Kabul Edilemez”

İnsan Hakları Derneği İskenderun Şube Eş Başkanı Coşkun Selçuk, geçtiğimiz gün bazı dernek üyelerinin gözaltına alındığını ifade ederek; “Artık yeter diyoruz. Bu uygulamalara bir son verilmelidir” dedi.

OHAL’in hukukun askıya alındığı bir uygulamaya dönüştüğünü öne süren Selçuk; “Her gün olumsuzluklarla güne başlıyoruz. Olumsuz bir durumun yaşanmadığı tek bir gün yok. 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL, hükümetin elinde kendinden olmayan bütün toplumsal kesimleri baskı altına almak için bir araç haline gelmiştir. Her gün uyandığımızda birçok yerde operasyonlar olduğu yüzlerce kişinin gözaltına alındığı haberlerini okuyoruz. Darbecilere karşı ilan edildiği söylenen OHAL herkesin yaşamını etkileyen, hukukun askıya alındığı bir uygulamaya dönüştü. İtiraz eden, hukuku savunan, insan haklarını savunan herkes baskı altındadır. Darbe bahane haline gelmiştir. Demokrasiden haktan hukuktan yana olan herkes susturulmaya korkutulmaya çalışılmaktadır” diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilan edilen ve sürekli uzatılan OHAL kapsamında gerçekleştirilen gözaltına alınmaların neredeyse rutin hale geldiğini kaydeden Selçuk; “Bu baskılardan İskenderun’da yaşayan İnsan hakları savunucuları da nasibini almaktadır. Dün akşam saatlerinde Derneğimiz Şube Yönetim Kurulu üyesi Mahmut Aydıncı gözaltına alındı. Geçen Cumartesi günü yetmiş yaşlarında olan üç derneğimiz üyesi toplam altı kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınmalar neredeyse rutin haline gelmiştir. OHAL ilanından beri İskenderun’da onlarca üyemiz gözaltına alındı. Artık yeter diyoruz. Bu uygulamalara bir son verilmelidir. Hak savunucularının bu şekilde baskı altına alınması kabul edilemez. Daha önce bu baskıları yapanların da bir şekilde mağdur edildiğinde hak savunucularına ihtiyacı olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. İnsan hakları herkes içindir. Hak ve hukukun egemen olmadığı bir yerde kimse güvencede olamaz.

Bu çerçevede, OHAL’in kaldırılmasını İnsan Hakları savunucuları ve demokrasi mücadelesi verenler üzerindeki baskıların sona ermesini,  Derneğimiz Şube Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Aydıncı’nın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here