Büyük Karaçay Barajı’nın Açılışı Gerçekleştirildi

0
735

Samandağ, Defne ve Antakya ilçelerine içme ve sulama suyu kaynağı olarak kullanılacak Büyük Karaçay Barajı’nın açılışı törenle gerçekleştirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ülkemiz genelinde 7.7 milyon TL bedelle inşa edilen 375 tesisin toplu açılış töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Ankara’dan video konferans yöntemi ile iştiraki ve Hatay Valisi Erdal Ata, DSİ 6. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ve beraberindekilerin canlı bağlantısı ile gerçekleştirildi.

Samandağ ilçesi’nde düzenlenen programa Hatay Valisi Erdal Ata, Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, DSİ 6. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Ankara’da düzenlenen toplu açılış töreninde, Başbakan Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu eşliğinde, Hatay’daki törene videokonferans yöntemi ile iştirak ederek Büyük Karaçay Barajı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Canlı bağlantının sonunda Hatay Valisi Erdal Ata ve beraberindekilerin butona hep birlikte basması ile açılış gerçekleştirildi.

Başkan Kimyeci Büyük Karaçay Barajı’nın açılışı hakkında yaptığı açıklamada; “Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Antakya, Defne ve Samandağ İlçelerimizin içme suyu ve tarımsal sulama sorununu kökten çözümleyecek olan Büyük Karaçay Barajının açılışını gerçekleştirdik. Memleketimize ve milletimize hayırlı olsun” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here