“Seçimi Kaybedersek İstifa Ederim”

0
135

davutoğlu hatay1Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hatay Mitinginde İddialı Konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz hafta sonu özel uçak ‘ANA’ ile Hatay’a geldi. Başbakan Davutoğlu’nu, Hatay Havalimanı’nda, Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, eski Adalet Bakanı ve Ak Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin ile diğer ilgililer karşıladı. Başbakan Davutoğlu ile birlikte eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da Hatay’a geldi.

Karşılamanın ardından, Başbakan Davutoğlu ve beraberindekiler Antakya İtfaiye Meydanında organize edilen miting alanına geçtiler. Basın mensuplarının makinelerinin bile bomba uzmanları tarafından incelendiği, geniş güvenlik önlemlerinin alındığı mitingde ilk olarak Ak Parti Hatay Milletvekili Adayları halka tanıtıldı. Daha sonra Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin bir konuşma yaptı ve alanı dolduran Hataylılara teşekkür etti.

13 yılda ülkede darbelere ve başörtüsü zulmüne son verdiklerini ifade eden Başbakan Davutoğlu ise birlik, beraberlik, barış, kardeşlik çağrısı yaparak sözlerine başladı.

davutoğlu hatay2

Konuşmasında iddialı söylemlerde bulunan Başbakan Davutoğlu, İngiltere’de yapılan seçimleri ve kaybeden muhalefet parti liderlerinin istifa ettiğini hatırlatarak; “8 Haziran sabah iktidar olamazsak istifa ederim. Ben hazırım mümkün değil ama seçimi kaybedersek ertesi gün bırakacağım. Demirtaş, Kılıçdaroğlu, Bahçeli siz bırakmaya hazır mısınız koltukları? Bırakmazlar! Çünkü onlar o koltuklardan nemalanıyorlar. Halk onlara seçim kazandırmayacak. Bahçeli 12 ve Kılıçdaroğlu 5 seçim kaybetti ama istifa etme erdemini göstermedi ama meydanı onlara bırakmayacağız” dedi.

Suriye’de yaşanan savaşa da değinen Başbakan Davutoğlu, ayrım yapmadan mazlum olan herkese sahip çıktıklarını belirterek; “Sen Türkmen misin, Kürt müsün, Sünni misin diye sormadık. Müslüman veya Hıristiyan mısın diye sormadık. Mazlumu zalime teslim etmedik. Siz Hataylılar gelen mazlumlara kucak açtınız. Hataylılar siz herkese insanlık dersi verdiniz. Allah sizden razı olsun! Suriye halkının gerçek temsilcileri Şam’a oturduğunda Türkiye ile Suriye arasında sınır olmayacak” diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da yüklenerek; “Kılıçdaroğlu’nun asgari ücret ve diğer vaatleri palavra, Kılıçdaroğlu 4 yıl ülkenin başına geçse ülkeyi batırır” dedi.

davutoğlu hatay3

Tüm Ortadoğu’ya Barışı Haykırıyoruz

Hatay’a sadece oy istemek için gelmediğini kaydeden Başbakan Davutoğlu; “Huzurunuza geldiysek emin olun sizlerden sadece oy talep etmek için gelmedik, destek talep etmek için gelmedik. Sizlerle beraber Ortadoğu’ya haykırmak için geldik. Gelin ey kardeşler, birbirinize kıymayın. Hatay’da olduğu gibi barış içinde yaşayın. Halep’i de Hatay gibi barış şehri yapın, Lazkiye’yi de barış şehri yapın, Musul’u da, Bağdat’ı da, Şam’ı da barış şehri yapın diye buradan haykırmaya geldik. Biz ayaktayken Ortadoğu’da, Balkanlar’da, Orta Asya’da, Kafkasya’da zalimler korksun, mazlumlar sevinsin. İşte onlara sahip çıkacak kudretli, şefkatli Türkiye Cumhuriyeti devleti var ve onun arkasında millet var, millet” şeklinde konuştu.

Yeni Ülke, Yeni Türkiye’nin bütün Ortadoğu’nun, dünyanın geleceği için kurulacağını ifade eden Başbakan Davutoğlu; “Herkesin gurur duyduğu, onurla dolaştığı, yeni bir anayasa ile haklarının hukukunun garanti altına alındığı yeni Türkiye’yi konuşalım mı? Bu yeni Türkiye, aynı zamanda Tunus için, Mısır için, Irak için, Suriye için umuttur. Arap baharı devrimlerinden sonra, bütün bu kıskacın sebebi Türkiye’deki başarı hikâyesinin Ortadoğu’ya gitmesine engel olmaktı. Türkiye’nin bu başarısını, 13 yıllık destanını dünyaya anlatmaya var mısınız? Bu başarıyı daim kılmaya var mısınız? Böyle güçlü bir ülkenin vatandaşı olmaktan memnun musunuz? Artık bize zalimler yan bakabilir mi? Bize kimse talimat verebilir mi? Bize kimse şu veya bu yönde telkinde bulunabilir mi? Biz inşallah kudretli ve şefkatli bir şekilde yeni Türkiye’yi inşa ettiğimizde dünyaya adaleti yayacağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here