İSTÜ, Kentin Yeni Heyecanı Olacak!

0
1752

bld-üniversite1Başkan Dingil; “Yılların Özlemi Son Buldu”

İskenderun Teknik Üniversitesinin şehre yeni bir heyecan katacağını söyleyen İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “İskenderun’umuza, kendi ismiyle bir üniversite kazandırma gayretlerimiz netice vermiştir. İktidarın gücünü şehrimizde hissettirmenin mutluluğunu duymaktayım” dedi. İskenderun Teknik Üniversitesi’ne 1350 akademik ve 450 idari personel olmak üzere toplam 1800 personel kadrosu ihdas edileceği de kaydedildi.

Türkiye’de ilk defa bir ilçede üniversite olması yönünde yoğun gayretleri olduğunu ifade eden Başkan Dingil konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

“Kısa adı İSTÜ olan İskenderun Teknik Üniversitesi binlerce öğrencisi ile şehrin sosyal ve kültürel yaşamına pozitif katkı sağlayacaktır. İskenderun, M.Ö. 300’lere dayanan tarihi, bölgenin demir çelik ve sanayi üssü olması, körfez ve limanları ile lojistiğin merkezi konumunda bulunması nedenleriyle Türkiye’nin özellikli bir şehridir ve 245.000 olan nüfusuyla 81 ilimizin 16’sından daha büyüktür. İskenderun Körfezi’nde bulunan komşu ilçelerle (Dörtyol, Payas, Erzin, Arsuz, Belen) bu rakam 600.000’e çıkmaktadır.

Bölgenin sosyoekonomik yapısı, coğrafi ve politik konumu, nüfus ve demografik yapısı ile İskenderun Teknik Üniversitesinin kurulmasının gerekliliğini içeren çok geniş kapsamlı çalışmalar yürüttük. Üniversitemizin kuruluşunda başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Ak Parti Hatay Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Böylelikle yılların özlemi son buldu. Şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

bld-üniversite2

1800 Personel İstihdamı Sağlayacak

Yeni kurulan İskenderun Teknik Üniversitesi, güney bölgelerindeki teknik üniversite sorununa çözüm olmanın yanı sıra birçok kişiye de kadrolu personel istihdamı sağlayacak. İskenderun Teknik Üniversitesi kurulması kararının yayınlanmasıyla istihdam sağlanacak personel kadroları da belirlendi. İskenderun Teknik Üniversitesi’ne 1350 akademik ve 450 idari personel olmak üzere toplam 1800 personel kadrosu ihdas edildi. Üniversite bünyesinde yer alacak bölümler ise şöyle sıralandı;

8 Fakülte; İnşaat Fakültesi, Makine Fakültesi, Elektrik-Elektronik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, İşletme Fakültesi, Barbaros Hayretttin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, Teknoloji Fakültesi.

5 Meslek Yüksek Okulu; Sarıseki Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Dörtyol Meslek Yüksekokulu, Erzin Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Denizciler Meslek Yüksekokulu, İskenderun Meslek Yüksekokulu.

3 Yüksekokul; Yabancı Diller Yüksekokulu, Sivil Havacılık Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu.

1 Konservatuar; Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı.

6 Enstitü; Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Bilişim Enstitüsü, Enerji Enstitüsü, Demir-Çelik Enstitüsü, Taşımacılık ve Lojistik Enstitüsü.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here