Seçim İtirazları Sürüyor

0
34

seçim itirazı3Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, seçimin iptaline yönelik ilçe seçim kuruluna yaptıkları itirazı değerlendirdi. İtirazlarının ret edilmesinin ardından, itirazlarını, bir üst makam olan il seçim kuruluna taşıyacaklarını dile getiren İlçe Başkanı Uyar, buradan da olumsuz yanıt almaları halinde, Yüksek Seçim Kurulu’na da gidebileceklerini ifade etti.

İskenderun’da gerçekleştirilen yerel seçimlerde merkezde başarılı olduklarına vurgu yapan CHP İskenderun İlçe Başkanı Uyar; “Belediye Başkanımız Yusuf Civelek’in, 5 yıl içerisinde yaptığı çalışmaları İskenderunlular tarafından kabul görmüştür. İskenderun’da 10.000 fark attık. Fakat seçimler öncesinde Hatay’ın Büyükşehir yapılması ile İskenderun’u kazanma hesapları yapan iktidar parti, İskenderun’a bağladığı beldeler ile amacına ulaşmıştır. İskenderun Belediyesini kazanan Seyfi Dingil’e başarılar diliyoruz.

Fakat seçimlerde sandık tutanakları ile ilçe seçim kurulundaki tutarsızlık ve de geçersiz oy sayılarının çokluğundan dolayı biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak sonuca itiraz ettik. İlçe seçim kurulu bu itiraz dilekçemizi ret etti. Bizde itirazımızı bir üst kurul olan İl Seçim Kuruluna taşıyacağız” dedi. İlçe Başkanı Uyar, oradan da olumsuz yanıt almaları halinde konuyu Yüksek Seçim Kurulu’na taşımakta kararlı olduklarını ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here