Mullaoğlu; “Hatay Başkanını Seçti”

0
69

chp il başkanı3Ak Parti’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yönelik yaptığı itirazların sonucu değiştirmediğini söyleyen CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, kendilerinin yapmış olduğu itirazlar sonucunda ise oylarının arttığını belirtti.

Ak Parti’nin tüm ilçelerde sandıklara itiraz ettiğini ifade eden Mullaoğlu; “Bu itirazlar üzerine Defne, Altınözü ve Hassa ilçelerinde oylar yeniden sayıldı ama Ak Parti için seçimi değiştirecek bir sonuç çıkmadı. Bu 3 ilçe dışında diğer 12 ilçeye yapılan itirazlar ise reddedildi. Bize gelen bilgiye göre, Ak Parti şimdi İl Seçim Kurulu’na itiraz etmeye hazırlanıyor” diye konuştu.

CHP olarak kendilerinin de bazı sandıklara itiraz ettiklerini ifade eden Mullaoğlu; “Maddi hatadan dolayı Yayladağı İlçesi’nin Karaali Mahallesi’nde ve Samandağ İlçesi’nin Yaylıca Mahallesi’ndeki bazı sandıklarda 800 ile 1000 civarında oyumuzun HDP’ye yazıldığını tespit ettik ve belgeleriyle birlikte bu hatanın düzeltilmesi amacıyla İlçe Seçim Kurulu’na itiraz ettik. İtirazımız kabul edildi ve haklı olduğumuz ortaya çıkarak oylarımız arttı. Bu gelen yeni oylarla birlikte Ak Parti ile aramızdaki oy farkı yaklaşık 5 bine çıkmış bulunuyor. Hataylılar tercihini bizden yana, kendilerine 5 yıl hizmet eden başkanları Lütfü Savaş’tan yana kullandı. 30 Mart seçimlerini kazanan CHP’dir, Lütfü Savaş’tır. Lütfü Savaş’a yarın (Cuma) ya da Pazartesi günü mazbatasının verilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanarak Hatay’ın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı olan Doç. Dr. Lütfü Savaş ise sosyal paylaşım sitesinden yazdığı mesajda, herkesin halkın iradesine saygı duyması gerektiğine vurgu yaparak; “Halkın iradesine saygı duymayanlar mevki makam sahibi olamazlar. Farklı arayışlar içerisine girenler umdukları sonuca varamayacaktır. Hatay başkanını seçti. Hatay Büyükşehir Belediyesi için ilçelere yapılan bütün itirazlar reddedilmiştir. Bizlere gönül veren desteklerini esirgemeyen halkımıza teşekkür ederiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here