Şahutoğlu; “Türkiye’yi Kapana Sıkıştıran Politikalar, Ancak Kadınların Direnişi İle Durdurulabilir”

0
74

Cumhuriyet Halk Partisi Kurultay Delegesi Dr. Yılmaz Şahutoğlu; “Türkiye’yi Kapana Sıkıştıran Politikalar, Ancak Kadınların Direnişi İle Durdurulabilir”

Cumhuriyet Halk Partisi Kurultay Delegesi Dr. Yılmaz Şahutoğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajında kadınlar üretimde yer almasının önemine vurgu yaptı.

Kadının toplumda yeri ve öneminden söz eden Şahutoğlu; “Varlıklarıyla hayatın her alanında fedakârlığı temsil eden kadınlar, zarafetleri ve nezaketleri ile toplumumuzun denge unsurunu oluşturmaktadırlar. Kadınlarımızın her şeyden önce bir ana olarak, geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı ahlak, edep ve terbiye dâhilinde yetiştirerek topluma faydalı birer fert olmaları yolunda gösterdikleri gayret ve fedakârlık her şeyin üstünde ve takdire şayandır” dedi.

Muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmek adına kadınların üretimde daha çok yer alması gerektiğini önemle vurgulayan Şahutoğlu; “Ülkemiz kadınlarının toplum içinde daha saygın bir yer kazanması, eğitim, öğrenim meslek edinme ve çalışma haklarına sahip olması dünyadaki çoğu ülkelerden daha önce sağlanmıştır. Cumhuriyetimizin kadınlarımıza tanıdığı haklardan yararlanarak kadınlarımızın siyasi, sosyal ve kültürel hayatta katılımcı üretken bireyler olarak var olmaları yalnızca onların değil tüm toplumun görevidir. Kadın-erkek eşitliği, kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların istihdamıyla ilgili daha fazla çaba göstermemiz gerekmektedir. Kız çocuklarımızın eğitimine verilen önem ve yapılan yatırım, yarının güçlü toplumu ve üretken ekonomisini mümkün kılacak. Çalışma yaşamı başta olmak üzere her alanda çeşitlilik önemli çünkü farklılıklar engel değil, başarı demek. Cinsiyet eşitliği sağlanmış bir çalışma yaşamının çok daha demokratik, rekabetçi ve başarılı olacağına inanıyorum. Siyasetin kadınların potansiyeline, enerjisine ve bakış açısına ihtiyacı var. Kadınların gücünü hayatın her alanına eşit katmalıyız. Türkiye’yi kapana sıkıştıran politikaların ancak kadınların direnişi ile durdurabileceği inancındayım. Kadının erkekle tam eşit ve özgür olduğu bir Türkiye mümkündür. Bu hedefte kadınlarla birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz.

Toplum içinde ve çalışma hayatında Türk kadınının kendi varlığını daha çok hissettirmesi dileğiyle, desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren ve bizi biz yapma yolunda yüklendikleri sevgi ve şefkati karşılıksız veren tüm fedakâr kadınlarımızın 8 Mart dünya kadınlar gününü en içten duygularımla kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım” şeklinde düşüncelerini ifade etti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here