Şahutoğlu; “Gazilerimiz, Türk Kahramanlığının Sönmeyen Meşaleleridir”

0
105

CHP İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu; “Gazilerimiz, Türk Kahramanlığının Sönmeyen Meşaleleridir”

CHP İskenderun Belediye Başkan Adaya Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazilik’ unvanı verilmesinin 97. yıldönümü ve Gaziler Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Gazilerimize hak ettikleri saygı göstermenin toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biri olduğunu kaydeden Şahutoğlu; “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ve gazilik unvanının verildiği 19 Eylül günü “Gaziler Günü” olarak kabul ve ilan edilmiştir. Millet olarak gururumuz ve övünç kaynağımız olan kahraman gazilerimizin hatırasını canlı tutmak, bugünkü ve gelecek nesillerin belleğinde yer etmesini sağlamak gayesiyle ilan edilen bugünde her yıl onlara duyduğumuz minnet ve şükran katlanıyor. Uğruna büyük bedeller ödenerek kazanılan bu vatan, bizlere şehit ve gazilerimizin en kutsal emanetidir. Şehit yakınları ve gazilerimize hak ettikleri saygıyı göstermek ve sorunları ile yakından ilgilenmek toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biridir. Ülkemizin bağımsızlığı ile huzur ve güvenliğini muhafaza etmek için her türlü fedakârlığı ortaya koyan ve bu uğurda tereddüt etmeden canlarını feda etmeyi göze alan gazilerimiz, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleri ve Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleridir.

Bugün de gazilerimizin ve şehit ailelerimizin gururuna ortak oluyor, kederlerini yürekten paylaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor; hayatta olan gazilerimize sağlıklı, uzun bir ömür dileklerimle Gaziler Günü’nü kutluyor; değerli ailelerine selam ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde ifadeler kullandı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here