Belen’den Bakü’ye Kardeşlik Köprüsü

0
135

Belen’de Azerbaycan Caddesi ve Dağlık-Karabağ Parkı açılışı, Azeri Milletvekili Ganire Paşayeva’nın katılımıyla gerçekleşti. Belen’in Fatih mahallesinde açılışı yapılan Azerbaycan Caddesi ve Dağlık-Karabağ Parkının açılış töreni büyük ilgi gördü.

Açılışa, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu ile eşi Yüksel Vurucu, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, 22. Dönem Hatay Milletvekili Mehmet Soydan, Ak Parti Belen İlçe Teşkilat Başkanı Abdullah Önder ve yönetimi, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, çeşitli dernek üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Her iki ülkenin milli marşlarının okunması ve Kur’an tilaveti ile başlayan açılış töreni Başkan Vurucu ve Azeri milletvekilinin konuşmasıyla sürdü. Açılış konuşmasını yapan Başkan Adnan Vurucu; “Belen’e kazandırmaktan büyük onur ve gurur duyduğumuz, kandaş ülkemiz Azerbaycan’ın dirençli bölgesi Dağlık- Karabağ’ın adını verdiğimiz parkımızın ve Azerbaycan caddemizin açılışına hepiniz hoş geldiniz.

Dağlık-Karabağ bölgesi Azerbaycan için her zaman önemini koruyan bir bölge olmuştur. Hala tam anlamıyla çözüme kavuşmamış bu hassas konuda Dağlık-Karabağ için savaş vermiş ve veriyor olan Azerbaycan’ın haklı davasında sonuna kadar yanlarında olduğumuzu bilmelerini isterim. Aynı zamanda Bakü’nün Ermeni ve Bolşevik çetelerinin elinden kurtuluşunun 100. Yılında kahraman komutan Nuri Paşa’yı ve onunla birlikte yüzlerce insan için savaşıp mücadele eden Kahraman İslam ordusunun cesur şehitlerini minnetle anıyor ve Rabbimden rahmet diliyorum.

Bugün burada toplanmamıza vesile olan Dağlık-Karabağ Parkı ve Azerbaycan Caddesinin açılış töreninde Türk ve Azerbaycan kardeşliğinin bir kez daha pekişmiş olmasını temenni eder, Azeri kardeşlerimizin her zaman yanında olduğumuzu ve onlarında desteğini ülke olarak hep arkamızda hissettiğimizi belirtmek isterim” dedi ve parkın Belenlilere hayırlı olmasını temenni etti.

Ardından Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva’da Kafkas İslam Ordusu’nun teşkili ve Bakü’nün kurtuluşunun 100. yıl dönümünü kutlayarak; “Nuri Paşa’nın başkanlığında Kafkas İslam Ordusu Azerbaycan Cumhuriyeti kuruluşlarının davetiyle geldiler. Birlik ve beraberlik içerisinde o soykırımlar durduruldu. Bakü işgalden kurtarıldı ve Azerbaycan Cumhuriyeti’nin payitahtı Bakü oldu. Bu yolda birçok şehitlerimiz oldu. Dağlık Karabağ sadece Azerbaycan’ın değil Azerbaycan kadar Türkiye’nin de meselesidir. Biz bu meselede her zaman topraklarımızın işgalden azat olunmasında da birlik ve beraberlik içinde çalışıyoruz.

Türkiye’nin düşmanı bizim de düşmanımız, Azerbaycan’ın düşmanı da Türkiye’nin düşmanıdır. Türkiye’nin gücü bizim gücümüz, bizim gücümüz de Türkiye’nin gücüdür. O yüzden birliğimizi daha da artıracağız ki bu bölgede daha da huzurlu olcağız. Haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı daha güçlü adımlar atarak üzerimizde oynanan büyük oyunları durduracağız” ifadelerini kullanan Paşayeva açılışa katılan herkesi Azerbaycan’a davet ederek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılarak açılan Dağlık- Karabağ Parkı ve Azerbaycan caddesi vatandaşların kullanımına sunuldu. Milletvekili ve Başkan Vurucu’nun vatandaşlarla birlikte park içerisinde kısa gezisinden sonra açılış töreni sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here