Sahiplendirilen Köpek Sayısında Artış Oldu

1
92

İskenderun Belediyesi Hayvan Rehabilite ve Tedavi Merkezi’nin Çalışmaları Sürüyor

Bütün canlıların doğada yaşama hakkı olduğu inancıyla, çalışmasını sürdüren İskenderun Belediyesi Hayvan Rehabilite ve Tedavi Merkezi’nin, bu kapsamda 2012 yılı içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetlerle ilgili bilgi verildi.

Sokak köpeklerinin çevreye zarar vermeden üremeleri kontrol altına alınarak, doğada tek başına yaşabilmesi amacıyla çalışmalar gerçekleştirilen İskenderun Belediyesi Hayvan Rehabilite ve Tedavi Merkezi’nde, 2012 yılı rakamları da başıboş sokak köpeklerinin üremelerinin belli ölçüde kontrol altına alındığını gösterdi.

İskenderun Belediyesi Hayvan Rehabilite ve Tedavi Merkezi’nde ayrıca, yıllar itibariyle sahiplendirilen köpek sayısında da artış yaşandı. Merkezin faaliyete girdiği 17 Ekim 2008’de sahiplendirilen köpek sayısı 27 adet olarak gerçekleşirken, yıllar itibariyle bu sayı arttı. 2009 yılında 177 adet, 2010 yılında 201 adet, 2011 yılında 256 adet, 2012 yılında ise 315 adet köpek sahiplendirildi.

2012 Yılında 315 Sahipsiz Köpek Sahiplendirildi

2012 yılı içerisinde, İskenderun Belediyesi Hayvan Rehabilite ve Tedavi Merkezi’nde 671 adet yetişkin köpek ve 557 adet yavru köpek olmak üzere toplam 1228 adet sahipsiz sokak köpeği toplandı. Bu köpeklerden 671 adedinin aşısı yapılırken, 595 adedi kısırlaştırıldı ve kayıt altına alındı. Sahipsiz başıboş köpeklerin 315 adedi sahiplendirildi.

17 Ekim 2008 tarihinde hizmete giren İskenderun Belediyesi Hayvan Rehabilite ve Tedavi Merkezi’nde, önceki yıl yavrulu köpeklerin daha uygun ortamda barınmalarını sağlamak amacıyla ek binayla kapasitesi arttırılmış ve bina ayrıca bakımdan geçirilmişti. İskenderun Belediyesi Hayvan Rehabilite ve Tedavi Merkezi’nde bugüne kadar yapılan çalışmalar şöyle gerçekleşti:

2008 yılında, kısırlaştırılan ve bütün aşıları yapılan köpek sayısı 296 adet, Sahiplendirilen köpek sayısı 27 adet. 2009 yılında, kısırlaştırılan ve bütün aşıları yapılan köpek sayısı 1065 adet, Sahiplendirilen köpek sayısı 177 adet. 2010 yılında, kısırlaştırılan ve bütün aşıları yapılan köpek sayısı 930 adet, Sahiplendirilen köpek sayısı 201 adet. 2011 yılında, kısırlaştırılan ve bütün aşıları yapılan köpek sayısı 714 adet, Sahiplendirilen köpek sayısı 256 adet. 2012 yılında, kısırlaştırılan ve bütün aşıları yapılan köpek sayısı 595 adet, Sahiplendirilen köpek sayısı 315 adet.

Göçmen Kuşların Da Bakım Ve Tedavisi Yapılıyor

İskenderun Belediyesi Hayvan Rehabilite ve Tedavi Merkezi’nde yapılan çalışmalarla, sahipsiz başıboş sokak köpeklerinin çevreye zarar vermeden üremelerinin kontrol altına alınması, güçten düşmüş sahipsiz köpeklerin iyileştirilerek doğada tek başlarına yaşayabilmelerinin sağlanması, sahipsiz köpeklerin hayvan severler tarafından sahiplendirilmesi, aşılanması ve kayıt altına alınması amaçlanıyor.

İskenderun Belediyesi Hayvan Rehabilite ve Tedavi Merkezi’nde köpeklerin dışında sahipsiz düşkün diğer hayvanların da bakımı ve tedavisi yapılıyor. Bu kapsamda göçmen kuşlardan leylekler ve avcı kuşlardan şahinlerin de bakım ve tedavisi gerçekleştirildi.

1 YORUM

  1. Sokak köpeklerinin sadece sahiplendirilmesi değil, barınaklara alınarak (restorant) gibi yerlerden temin edilen yemeklerle beslenmeleri en büyük arzumuzdur. Tabi sokak kedileri içinde söz konusu. Bütün sokaklar aç kedilerle dolu. Hayvan sever olarak üzüntü duyuyoruz. Barınaklarda dişi-erkek ayırımı da yapılabilir. Bu konuda belediyeye gösterdiği hassasiyetten dolayı gönülden teşekkür ediyoruz, ellerine sağlık. Barınak adresleri kentin çeşitli noktalarında reklam yapılsa; duyarlı hayvan severlerin gıda yardımında bulunacağından eminiz. Böyle bir konuya eğilen belediyeye tekrar tekrar teşekkürler, işleri rast gelsin.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here