Sağlığımıza Omuz Verenler (Özel Röportaj)

0
669

öcal sanat özel1Değerli okurlarım, insanları ve hayvanları sevmek, aniden oluşan bir olgu değildir. Bu öncelikle Allah vergisi, O’nun bir lütfudur. “Hayvanları sevmeyen insanları da sevemez” gerçeğinden yola çıkarak ‘GÜLER DİŞ KLİNİĞİ’ne ilk girdiğim günden bugüne kadar geçen zaman içindeki izlenimlerimi aktaracağım.

Tertemiz bir klinik… Sizleri kapıda karşılayan pırıl-pırıl, güzel bayanlar… Devlet sektörüyle farklı olacağı gerçeğini bilsek bile, bazı nezaket kuralları, saygı içten gelmeli. Bu klinikte gözle gözükür şekilde olduğu gibi.

İkramları söylemeye gerek duymuyorum. Kendinizi evinizde, bir dost mekânında hissediyorsunuz. Bu klinikte hizmet veren hanımefendilerin samimi yaklaşımları orayı daha da güzelleştiriyor, muhtemelen ameliyatlarda bile duyacağınız acıyı en aza indiriyor, dostça belirtmek isterim.

İçeri girdiğinizde Diş Tabibi Sayın Emin Sermet Güler’in makam odası, bitişiği ameliyathane, sağ tarafta muayenehane ve ufak tefek icraatların yapıldığı odalar. Fakat her taraf tertemiz öyle olması da gerekiyor ama gördüklerim de bunlar.

öcal sanat özel4

Çaylarımızı yudumlarken Sn. Güler’e sorularımı yönelttim…

-Neden Diş Hekimliği?

-Diş hekimliği mesleği, insan ilişkilerinden tutunda, olaylar karşısında üç boyutlu düşünebilme yeteneğine, vakalara anında olumlu cevap verebilme, sürekli yenileyebilme kabiliyetine sahip kişilerin icra ettikleri meslektir. Kendi kişisel yapımında bu mesleğe uygun olduğunu görüp, yaşamamı bu mesleğe göre şekillendireceğimi düşündüğüm için diş hekimliğini tercih ettim.

-İnsanlar ve hastalarınızla ilişkileriniz?

-Öncelikle insanları ve de evcil hayvanları çok seviyorum. İnsanların bir sıkıntıları olduğunda, mesleğimle ilgili olmasa bile onlar için bir çözüm yolu bulmaya tecrübelerimle onları rahatlatmayı görev edinmişimdir. İnsanlara iyimser davranarak, tebessümü yüzümüzden eksik etmeden sorunlarını çözebilmek bana ayrı bir zevk veriyor. Bildiğiniz gibi günümüzde insanlar sürekli bir stres, kargaşa gerilim ve geçim kaygısı nedeniyle birbirlerini üzüp kırabiliyorlar. Oysa yaşamımızın kıymetini bilmeli, Allah’ın bu dünyada verdiği nimetlere bakmalı, nefes almamızı sağladığı, sağlığımızı bahşettiği için binlerce kez şükretmeliyiz.

Ben de bu nedenlerle insanlara pozitif yaklaşıp, onların negatifini almak istiyorum. Hastalarımız kliniğimize bir endişe, bir korku, gerginlik, tedirginlik içinde başvuruyorlar Ben ve personelim onlara sempati ile yaklaşıyorum. Bu şekilde sıkıntıları aşıp güven duymalarını sağlıyoruz. Artık korkusuzca diş hekimine gelmelerini, onların ağız, diş sağlıklarını özverili bir biçimde sağlamaya özen gösteriyoruz. Kısa süre sonra da hastalarımızla dost oluyoruz. Burada güven çok önemli. Biliyorlar ki, Dr. Sermet Güler sorunlarına anında çözüm bulacaktır.

öcal sanat özel2

-Mesleğinizi seviyor musunuz?

-Sayın Çulcuoğlu elbette mesleğimi çok seviyorum. Hangi meslek olursa olsun, kişi yaptığı işi sevecek ki başarılı olsun. Şükürler olsun ki mesleğimde başarılı olduğumu düşünüyorum. Hastalarımın takdiriyle bu sevgi ikiye katlanıyor. İşinize gönlünüze verirseniz, başarısızlık söz konusu olamaz.

-Personelinizle ilgili görüşleriniz?

-Sayın Çulcuoğlu, o konuda hiçbir sorun yaşamıyorum. Onlar görevlerini en üst düzeyde yapıyorlar. Hastalarımız da çok memnun. Onlara teşekkür ediyorum.

-Sn. Doktor söylemek istediğiniz başka bir şey var mı?

-Tabi ki. Buraya kadar zahmet edip geldiğiniz için size, bizlere değer verdiği için de Sayın Gazetenize şükranlarımı sunarım.

Değerli okurlarım iyi bir söyleşi olduğunu düşünüyorum. Başka bir söyleşide görüşmek üzere…

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

öcal sanat özel3

Gönül Köşemden

Diş Tabibi Emin Sermet Güler Kimdir?

Değerli okurlarım, insanların kendini anlatması kadar zor bir hadise olamaz kanaatindeyim. Diş Tabibi Sayın Emin Sermet Güler de kendisini dilediği biçimde anlatamayacaktır. Fakat biz kendisini tanıyoruz ve de araştırmasını yaptık. Bu konuda başarılı olanlar politikacılardır. Hepsi değilse bile büyük bölümü yüzlerini kızartmadan Allah’ı, Kitabı istismar ederler, diledikleri yalanları sıralayarak milleti kandırmaya çalışırlar.

Kaldı ki, Diş Tabibi Sayın Emin Sermet Güler, politikacı değildir. O nedenle konuşmalarında beni tereddüde düşürecek bir yaklaşım içinde eminim. Sözü buraya getirmişken; biz de sandalyede oturarak bu yaşa gelmedik belirteyim.

Meslekte en olgun yıllarını yaşayan, yüzünden tebessüm eksik olmayan sempatik görünümlü Sn. Güler kendini anlatıyor, dinleyelim…

“…1981 Antakya doğumluyum. Ayakkabı imalatıyla iştigal eden bir babanın dört çocuğundan en küçük olanıyım. Hayatımın belli dönemi babamın yanında çalışarak, kendisine yardımcı olarak ve okumakla geçti. Sırayla, İskenderun Namık Kemal İlkokulu, Beş Temmuz Ortaokulu ve İskenderun Lisesi’yle ilk ve orta öğrenimimi tamamladım. Girdiğim üniversite sınavıyla Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazandım. Beş yıllık diş hekimliği fakültesi hayatımda disiplinli ve çok çalışarak başarılı olmayı öğretti. Birincilikler kazandım. Bunlar beni bu mesleğe bağlayan çok mutlu hadiselerdir.

öcal sanat özel5

Fakülteden mezun olduktan sonra vatani görevim için sınavlara girdim, girdiğim sınavlarda da derece yaparak, ikamet ettiğim İskenderun’da, İskenderun, Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda Asteğmen ve Teğmen rütbeleriyle kendi mesleğimi icra ettim. 2005 yılında serbest muayenehanecilik hayatına başladım. Her şey çok iyi gidiyordu ama bir eksiklik vardı. Evliliği düşünmeye başladım. 2005’de Sevgili Eşim Cemile Hanım’la tanıştım ve hayatımı birleştirdim. Çok mutlu olduğumu söylemeliyim. Şu anda üç çocuğum var, onlarla hayatım daha bir anlam kazandı.

İş hayatımı ilk gününden şu anki zamana kadar, hem hayat tecrübem, hem de iş tecrübeleriyle büyüyen bir potansiyele sahip oldum. İnsanlarla iç içe olduğumdan uzaktan fark edilmek ve buna özen göstermek, sosyal insan olmak gerekiyordu. Aile yaşamı, Türkçe diksiyon, giyim kuşam ve hatta yeme içme bile bizlere toplum bakış açısını belirleyecek öğelerdi.

Çok şükür Allah’ın lütfu, verdiği azim, güçle dostlarımıza, sevdiklerimize, sevenlerimize daha güzel hizmetler vermeye, insanlarımıza faydalı bir kişi olmaya çalışıyorum ve buna özen gösteriyorum. Özellikle, beraber çalıştığım arkadaşlarım yüksek karakter sahibi, nazik ve zarif insanlar! İnanın onlarla çalışıyor olmam benim için büyük bir şans. Hepsine ayrı-ayrı teşekkür ederim.

Değerli Okurlarım, Sayın Güler’in kendisi hakkında söyleyecekleri bu kadar. Biz de kendisine teşekkür ederiz…

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

Günün Sözü

Dişçinin Güleni İyidir!

Öcal’dan İnciler

Diş Yaptıracaksan Adresi Bende!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here