Reyhanlı’da Olaylar Durulmuyor

0
68

reyhanlı yürüyüş1Reyhanlı’da yaşanan bombalı saldırıyı, bir hafta sonra aynı gün ve saatte protesto etmek amacıyla yürüyüş yapmak isteyen grup ile polis arasında gerginlik yaşandı.

Yaşanan patlamaları protesto etmek isteyen yaklaşık 300 kişilik grup, saat 11.30 sularında Reyhanlı Yenişehir Meydanı’nda toplandı. Geniş güvenlik önlemleri alan polis, protesto yürüyüşüne izin vermeyince gerginlik yaşandı. CHP Milletvekili Hasan Akgöl’ün de aralarında bulunduğu grup, patlamaların yaşandığı meydana Atatürk Caddesi boyunca yürümek için polisle uzun süre pazarlık yaptı ancak sonuç alamadı. Polis, sadece toplandıkları alanda basın açıklaması yapabileceklerini, yürüyüş için izin alınmadığını dolayısı ile müsaade edilmeyeceğini söyledi.

reyhanlı yürüyüş2

Ellerinde dev Türk bayrakları ile alanda bekleyen ve yürüyüş için ısrarcı olan grup ile polisler arasında zaman zaman arbede yaşandı. Hatay’dan gelen gruba Reyhanlı’dan katılımlarla sayıları yaklaşık bin kişiyi bulan göstericiler önce ara sokaklara dağıldı, sonra da ikinci patlamanın yaşandığı PTT binası önünde buluştu. Burada tedbir alan polise taş atan göstericilere güvenlik güçleri de tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Olaylar sırasında biri polis 4 kişi yaralandı. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırılırken, ilçede gerginlik gün boyu sürdü.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here