“Rauf Denktaş Spor Kompleksi Buz Sporunun Gelişiminde Büyük Yarar Sağlayacak”

0
580

Rauf Denktaş Spor Kompleksi açılış töreninde buz hokeyi ve buz pateni gösterisi düzenleyen İstanbul Buz Sporları Kulübünün Antrenörü Necati Demirel, hizmete giren tesisin, buz sporunun gelişmesinde büyük yarar sağlayacağını belirtti.

Sporcular Mete Özvarol, Ayhan Işık Kartal, Turan Aliyev, Feray Ahmed, Vladimir Calmic ile birlikte İskenderun Belediyesi’nin yaptırdığı Kompleks açılış töreninde buz hokeyi gösterisine katılan İstanbul Buz Sporları Kulübü Başkan ve Antrenörü Necati Demirel, buz sporuyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Ülkemizde son yıllarda büyük aşama kaydeden buz hokeyi sporunun birçok ilde oluşturulan buz hokeyi takımları ve kulüpleriyle birlikte federasyon bünyesinde yapılan müsabakalarla halkımızın büyük beğenisini kazanmayı sürdürdüğünü belirten Demirel; “Bölgede bu sporu yapmak isteyenlerin sayısının çok fazla olması sebebiyle yapılan bu tesis, bölge halkı için çok büyük önem arz etmektedir. Tesisin buz sporlarının gelişmesine çok ciddi katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Sporda altyapı çalışmalarının önemli olduğunun da altını çizen Demirel; “Buz sporu, dünyanın en fazla efor sarf ettiren sporudur. Küçük yaşlarda bu spora başlanması gerekir. Kulüplerin, tesislerin bünyesinde kurulan altyapı çalışmalarıyla ileriye dönük sporcular yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Bölgemizde ilk kez kurulan bu tesis ileriye dönük yapılacak olan altyapı çalışmalarında büyük bir fayda sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Ülkemizde yeni gelişmekte olan buz sporları ve buz hokeyinin 15-20 yıldan beri oynandığını ifade eden Demirel; “Ortalama başlangıç yaşı 3 yaş ve üzeri bir spordur. Buz hokeyi takım sporudur. Bir takım yaklaşık 22 kişiden oluşmaktadır. Müsabakalar bir kaleci 5 oyuncuyla oynanmaktadır. Dilediği kadar oyuncu değişikliği yapılabilir. Avrupa’da ve dünyada çok yaygın olan sentetik buz pistleri ülkemizde de son zamanlarda açılmaya başlamıştır. Bölgemizde ilk sentetik buz pisti olan Rauf Denktaş Spor Kompleksi şimdiden büyük ilgi görmeye başladı” dedi.

Buz pateninin özellikle 3-16 yaş arasındaki çocukların gelişimine katkı sağlamasından dolayı ailelerin bu spora ilgisinin her geçen gün daha çok arttığını belirten Demirel, bu sporun her kesime hitap ettiğini sözlerine ekledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here