“PTT’mize Sahip Çıkalım!”

0
87

ptt eylemi1Haberleşme Çalışanları Eylem Yaptı…

PTT A.Ş. yasa tasarısı ile hükümetin PTT’yi parça parça satmayı hedeflediğini söyleyen Haber-sen Hatay İl temsilcisi Serkan Çağlan, “Halkımızı bu konuda haberdar etmek için bugün iş bıraktık. Bu yasa tasarısı geri çekilinceye kadar da üretimden gelen gücümüzü kullanmaya kararlıyız. Bu sürece duyarlı halkımızı mücadelemize destek olmaya çağırıyoruz” dedi.

Dün iş bırakma eylemi gerçekleştiren haberleşme işkolunda faaliyet gösteren Bağımsız Haber-Sen (BASK), Birlik Haber-Sen (MEMUR-SEN), Haber-Sen (KESK) ve Türk Haber-Sen (KAMU-SEN) üyeleri İskenderun merkez PTT binası önünde toplandı. Burada bir bildiri okuyan Haber-Sen Hatay il Temsilcisi Serkan Çağlan, “Geleceğimizi, aşımızı, işimizi elimizden alan bu tasarının geri çekilmesi için bugün itibarıyla ülke genelinde tüm PTT işyerlerinde tam gün iş bırakmıştır. Hükümet, bu yasa tasarısıyla, PTT’nin düşük ücretlerle verdiği kamu hizmetini pahalı hale getirmeyi; çalışanları esnek, kuralsız ve iş güvencesiz istihdam etmeyi amaçlamaktadır. Emekliliğe hak kazanmış olan arkadaşlarımızı, bir yıl daha çalışmaları halinde alacakları ücret karşılığındaki ‘yüzdelik teşvikler’ ile aldatıp çalışma hayatından koparmayı, hemen ardından da parça parça satmayı hedeflemektedir” diye konuştu.

Bu yasa tasarısında ‘Kamu Yararı’ bulunmadığını savunan Çağlan; “Kamuoyunun şunu bilmesini isteriz ki; PTT’nin Anonim Şirkete dönüştürülmesi süreci, ilk aşamada taşeronlaştırmanın önünü daha da açacak, hizmet kalitesi giderek düşecek ve pahalılaşacak, devamında da özelleştirme ile sonuçlanacaktır. Genel seçimlerin hemen öncesinde 200 bin sözleşmeliye kadro verilirken, şimdi bizim kadrolarımıza neden göz dikildi? Bizleri neden sözleşmeli köle haline getirmeye çalışıyorsunuz? Bu büyük bir çelişki değil midir? Kazanılmış haklarımızı gasp etmenize izin vermeyeceğiz. Emekliliğe teşvik tuzağına düşmeyeceğiz. Hükümet istiyor diye değil; kendimiz istediğimiz için emekli olacağız” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yasa tasarısının derhal geri çekilmesi gerektiğini vurgulayan Çağlan; “Kurumumuzun halka daha iyi hizmet verebilmesi için; acilen kadrolu personel eksiğinin giderilmesi, dağıtıcıların yıpranma hakkının geri verilmesi ve 55 yaşında res’en emekliliğe son verilmesi, yüksek gelir vergisi dilimlerimizin 657 sayılı kanuna uygun hale getirilmesi ve ücretlerimizin insanca yaşanacak düzeye yükseltilmesi gerekmektedir. Aksi halde eylemlerimiz devam edecektir!

Yaklaşık 200 yıllık geçmişi olan değerimize, PTT’mize sahip çıkalım. Biz, Haberleşme İş Kolunda faaliyet gösteren sendikalar olarak, bu yasa tasarısının geri çekilmesi için tüm gücümüzle mücadele etmeye kararlıyız. Halkımızı bu konuda haberdar etmek için bugün iş bıraktık. Bu yasa tasarısı geri çekilinceye kadar da üretimden gelen gücümüzü kullanmaya kararlıyız. Bu sürece duyarlı halkımızı mücadelemize destek olmaya çağırıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here