Protokol Üyeleri “Defne Yolu”nda İncelemelerde Bulundu

0
348

Samandağ’a bağlı Hıdırbey Köyünde bulunan Musa ağacı ve çevre düzenlemeleri son hızla sürüyor. Önceki gün Hıdırbey köyünü ziyaret eden Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Samandağ Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Hatay İl Emniyet müdürü Ragıp Kılıç, bazı resmi kurum müdürleri ve çevre köy muhtarlarından oluşan heyet Turizm açısından Hatay’ın önemli yeri olan noktada bir araya geldiler.

Hıdırbey Köyü ve Musa ağacı koruma ve çevre düzenleme projesi hakkında bilgi alan Vali Lekesiz, ayrıca köyde oluşturulacak ve Hıdırbey köyünden Yoğunoluk köyüne kadar uzayacak olan Defne Yolu projesi hakkında da bilgi aldı. Konu hakkında bir açıklama yapan Samandağ Kaymakamı Süleyman Özçakıcı köyde altyapının tamamen bittiğini ifade ederek; “Altyapı, yapılacak çalışmalar için önemlidir. Yapılacak çevre düzenlemesinin ardından altyapı sorununun ortaya çıkmaması, çevre düzeninin de bozulmaması için önem arz ediyor” dedi.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, konu hakkında yüklenici firmadan bilgi aldı ve çalışmanın en iyi şekilde geçmesini diledi. Hıdırbey Köyüne Musa Ağacı ile beraber ayrı bir hava ve renk katacak Defne Yolunun önemine vurgu yapan Vali Lekesiz, ziyaretinde daha sonra açılan yerel ürünler ve el işi stantlarını gezerek, beraberindeki heyet ile Defne Yolunda incelmelerde bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here