Parti Hatay Milletvekili Adayı Mehmet Alğan, İGC’yi Ziyaret Etti

0
128

mehmet alğan3“İnsanlarımız Genç ve Yeni Yüzler Görmek İstiyor”

Ak Parti Hatay Milletvekili 4. sıra Adayı Mehmet Alğan, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Vedat Tosun ve kalabalık partili grubu ile birlikte İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Yaklaşık bir haftadır seçim çalışmalarına hız veren Alğan’ı cemiyet başkanı Şehmus Aslan ve yönetim kurulu üyeleri kapıda karşıladı.

Genç bir milletvekili adayını ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Cemiyet Başkanı Şehmus Aslan; “Genç arkadaşlarımızın çoğalmasını, başarılı olmasını yürekten istiyoruz. Meclisin gençleşmesini istiyoruz. Sizlere çalışmalarınızda başarılar dileriz” dedi.

Daha sonra söz alan Ak Parti İlçe Başkanı Vedat Tosun; “Mehmet Alğan seçilmesi halinde meclisin en genç vekili olacak. Bizler parti olarak hayırlı hizmetler yapma çabasındayız” dedi.

Ak Partinin 13 yıldır birçok konuda siyasi öncülük yaptığını ifade eden Ak Parti Hatay Milletvekili 4. sıra Adayı Mehmet Alğan ise gençlerin aday olmalarının bundan sonraki süreçte de geleneğe dönüşmesini, mecliste genç sayısının artmasını temenni ettiklerini ifade etti.

İlk olarak kendini tanıtan Alğan, 29 yaşında olduğunu ve ilk, orta, lise eğitimini İskenderun’da tamamladıktan sonra İstanbul’da Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde okuduğunu ifade etti. Ak Parti’de aktif olarak rol aldığını kaydeden Alğan; “Ak Parti kapatılsın kampanyasına karşı sokak hareketleri düzenleyen genç sivil hareketin kurucularındanım. Yaklaşık 8 ay önce Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı, Dış İlişkiler Başkanı oldum” dedi.

mehmet alğan4

Hatay’ın sorunlarına vakıf olduğunu da sözlerine ekleyen Alğan; “Hatay’dan bağım kopuk değil, baba evim burada. Örneğin Feyezan Kanalı sorununu yaşayarak bilen biriyim. Öğrencilik dönemimde bu sorun vardı hala var. İlin ve özellikle ilçenin tüm sorunlarını biliyorum. Pergelin sabit ucu benim için İskenderun. Çünkü İskenderun bana yeni pek çok dünya kattı. Buradan gittiğimde tam donanımlıydım. Bu nedenle benim borcum buraya. O yüzden buraya, memleketime gelip adaylığa talip oldum” dedi.

Proje anlatmayı seven biri olmadığını ifade eden Alğan; “Sizin talepleriniz bizim projelerimiz olacak” dedi.

Halkın yeni yüzleri görmek istediğini de kaydeden Alğan; “Vekiller başarılı bile olsa bence rotasyon olmalı. İnsanlarımız yeni yüzler istiyor. Sandığı seviyorlar. Sandık başında kendini güçlü hissediyor çünkü bu kez koz onun elinde. Bu yüzden bende halktan iyi tepkiler alıyorum. Yaşımın genç olması da pozitif ayrımcılık sağlıyor. Çünkü insanlar yeni yüzlerin yanında genç yüzler de görmek istiyor” dedi.

Alğan, Türk insanının samimi olduğunu, onlara samimi davranıldığı takdirde kabul görüleceğini de sözlerine ekledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here