PAC Katlı Kavşak Projesi Tüm Hızıyla Sürüyor

0
227

İskenderun için büyük önem arz eden PAC Katlı Kavşak Projesi tüm hızıyla devam ediyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), İskenderun trafiğini rahatlatmak ve kalıcı çözüm üretmek amacıyla yapımına başladığı PAC Katlı Kavşak Projesi’nin çalışmaları geceli gündüzlü bir çalışmayla sürüyor. Merkezi ve trafik yoğunluğu çok olan bölgelerde ulaşımı rahatlatmak amacıyla çalışmalar gerçekleştiren HBB, söz konusu projede yoluna devam ediyor.

Yüklenici firmanın 1700 metrelik alanda kazık çalışmaları devam ediyor. İş makinelerinin, kamyonların ve çalışan işçilerin alandaki hareketliliği her geçen gün projenin biraz daha şekillenmesine sebep oluyor. Üç kavşağı birleştirecek olan tesisin deprem ya da yeraltı hareketlerinden etkilenmesi adına tüm bilimsel çalışmalar halen sürdürülüyor.

Projede beton dökme çalışmaları yanında, yüzey derinleştirme işlemi de gerçekleştiriliyor. İskenderun trafiğini %30 oranında rahatlatması düşünülen projenin tam randıman vermesi adına bundan sonrası için durak planlama ve şehirlerarası minibüs hareket noktalarının çok daha dikkatle seçilmesi gerekiyor.

Ulaşım ve Trafik konusunda faaliyet gösteren firmalar ile akademisyenlerin görüşleri halen süren projede önemli bir rol oynuyor. Konuyla ilgili uzman firmalarla iletişim içinde olan HBB yetkilileri, İskenderun için en iyiyi yapma gayretlerini sürdürüyorlar. Kent görünüme estetikte katacağı düşünülen mevcut projede,  çalışmalar hummalı bir şekilde sürüyor. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here