Öztürk Yılmaz; “Hayır, Türkiye İçin Hayırlı Olacak”

0
173

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Hatay’da Konuştu

Geçtiğimiz hafta sonu, Cumhuriyet Halk Partisi CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ın katılımıyla, CHP Hatay İl Başkanlığının ev sahipliğinde ‘Dayanışma Meclisi Toplantısı’ düzenlendi.

CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Birol Ertem, Serkan Topal ve Hilmi Yarayıcı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ve il yönetimi, ilçe başkan ve yönetimleri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Güzelmansur; “Hatay ‘Hayır’ diyor” diyerek sözlerine başladı.

Sadece başkanlığa değil pek çok şeye ‘Hayır’ dediklerini söyleyen Güzelmansur; “Halkımızın evinde pişen aşı, cebinde çocuklarını geçindirecek parası yoksa Allah aşkına söyleyin kim ne yapsın başkanlığı. Bugün biz aslında Hatay olarak sadece başkanlığa hayır demiyoruz başka neye mi hayır diyoruz. Yanlış politikalar sonucu Hatay’ın komşu ülkelerle ticareti nerdeyse sıfırlandı aslında biz yoksul bir Hatay’a hayır diyoruz.

Sanayisi çökmüş binlerce gencinin ekmek parası için umut kapısı olarak görüp sevdiklerinden ayrı yurt dışına gitmesine hayır diyoruz. Zengine sağlanan mazot indirimini amik ovasında çiftçilere sağlamayanlara hayır diyoruz. Neredeyse komşu her ile sağlanan teşviki bizlere reva görmeyenlere hayır diyoruz. Suriyelilere sağlanan desteğin yarısını bile kendi halkına sağlamayanlara hayır diyoruz. En büyük geçim kaynağı olan turizmi biten bir Hatay’a hayır diyoruz. Bugün ekonomisi çökmekte olan bir Hatay’a hayır diyoruz.

Ve daha sadece ilimiz Hatay’ın neden hayır diyeceği hususunda size yüzlerce madde sayabilirim. Bugün referandum çalışmalarımızın startını verirken ilimiz Hatay’ın en az yüzde altmış ve yetmiş aralığı ile hayır diyeceğini buradan sizlere müjdeliyorum. 23 Nisan 1920 sabahı hayırlı bir Cuma günü dualarla egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyerek açılan gazi meclisimizi yani milletin iradesini yok saymaya çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

Daha sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Saddam, Kaddafi ve Esad’ı örnek göstererek, gücün tek yerde olduğu ülkelerin çöktüğünün altını çizdi ve; “Güç bir kişide toplanınca devlet, millet güçlü olmuyor. Devlet zayıf oluyor, millet zayıf oluyor” dedi.

Bunun AKP’nin girmiş olduğu bir genel seçim olmadığını, bir kişi ile Türkiye’nin seçimi olduğunu savunan Yılmaz; “Bir kişilik bir rejim mi istiyorsunuz? Kurumları, kuralları, demokrasisi olan bir Türkiye mi istiyorsunuz? Seçim çok açıktır. Bunu anlatmakta zorlanmayacağız. Ben şahsen elimden geldiği kadar, gücümün yettiği kadar ulaşabildiğim her noktaya gideceğim. Çünkü bu hayallerimizi yok eden bir sistemdir. Benim çocukluğumda kurduğum hayaller gerçek oldu ama çocuklarımın kuracağı hiçbir hayal gerçek olamayacak bunların zamanında. Ben bunun mücadelesindeyim” diye konuştu.

Yapmaları gereken en önemli konunun Türkiye’de bu konuyu bilmeyenlere anlatmak olduğunu ifade eden Yılmaz; “Çünkü ‘evet’ kampanyasını yapan birkaç unsur var. Bunlar ‘evet’ kampanyasını, hayır kampanyasını savunanları suçlayarak, onları terör örgütlerine yakın göstererek yapmaya çalışıyorlar. Maalesef söyleyecekleri hiçbir şey yok. Türkiye kuruluşundan bu yana tarihin en büyük krizi ile karşı karşıyadır. Eğer ‘evet’ yönünde bir gündem yaratılırsa Türkiye gerçekten bundan sonraki süreci toparlayamayacak. Biz ‘hayır’ın Türkiye için hayırlı olacağına inanıyoruz” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here