Özel; “Bunlar Seçim Çalışmaları Değil”

0
110

Milletvekili Özel ve Başkan Dingil, Asfalt Plenti ve Karayolları Projelerini Yerinde İnceledi

Ak Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, belediye tarafından yapılmakta olan Yeni Asfalt Plenti Projesi ile eski karayolları arazisi içerisinde başlatılan Kent Parkı Projesini yerinde incelediler.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan Milletvekili Özel’e Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Bestami Bilgili de eşlik etti.

İlk olarak Modern Evlerin üst kısmında bulunan taş ocakları bölgesinde İskenderun Belediyesi tarafından kurulumu başlatılan “Asfalt Plenti Projesi” tesisinde incelemelerde bulunan ve tesis hakkında bilgiler aktaran Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Yeniden yapılanan bir İskenderun için asfalt ihtiyacı hat safhadaydı. Bu durumu yıl içerisinde yaptığımız ihaleler ile çözemiyorduk. Çünkü yıl içinde ikinci kez ihale yapma imkânı mümkün değil. Hatsu, Telekom, Tedaş ve benzeri kurumların yeni yapılmış asfaltları bir süre sonra belli bir nedenle kazarak tadilat yapmaları yollarda büyük bir sıkıntı oluşturuyordu.

Bugün burada olmamızın nedeni artık İskenderun’un yeni bir asfalt şantiyesi kuruluyor olması. Bundan sonra 5/1 fiyatına asfalt imal edeceğiz. Plent ikinci el bir makine olmasına rağmen çok yeni çok cüzi bir fiyata aldık. Hatta bunun kırma taşını da biz buradaki taş ocakları ile anlaştık ücretsiz alacağız. Saatte 120 ton asfalt üretimi yapacağız. Toz olayı yok. Mazot yerine sıkıştırılmış gaz kullanacağız. Yakıt fiyatı düşecek. Kızgın yağ tankı içinde. Bugün aynı şantiyenin sıfır maliyeti 3-4 milyon Euro iken biz 1.3 milyon liraya hizmete sokacağız. İskenderun’da yaz, kış hava müsaade ettiği sürece asfalt çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz” şeklinde bilgiler aktardı.

Gelecek için çalıştıklarını kaydeden Ak Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel ise; “Bugün Asfalt Plenti şantiyesini gezmek ve bir takım incelemelerde bulunmak için buradayız. Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve kıymetli çalışma arkadaşlarına belediyemizin teknik personeline ve işin yüklenicisi olan firma yetkililerine teşekkür ediyorum. Çalışma çok hızlı ilerliyor, iki üç hafta içinde tam kapasite hizmete girmiş olacak. Kentler sadece alt yapı üst yapıdan ibaret yerleşkeler değildir.

Kentler aynı zamanda içinde insanların fiziki ihtiyaçlarını giderebildikleri gibi kültürel ve sanatsal ihtiyaçlarını da giderebildikleri, bedensel ve ruhsal bütünlüklerine katkı sağlayan sağaltıcı reklasyon alanlarının olduğu yerlerdir. Bu anlamda İskenderun belediyemiz her iki kanatla birlikte uçmaya devam ediyor. Bir yandan şehrin fiziki anlamda asfaltından parke taşları, kaldırım çalışmaları gibi erişim ulaşım hizmetlerini onarıp büyütürken, bir yandan da karayolları parkı gibi reklasyon alanlarını, kentsel tasarım alanlarını da şehrimize, hemşerilerimize kazandırmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Ak Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel ve Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Bestami Bilgili ve basın mensupları şantiye alanında incelemelerde bulunarak yapılmakta olan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

“Kent Parkı Projesi Bölgenin En Güzel Sosyal Alanlarından Biri Olacaktır

Daha sonra eski karayolları arazisi içerisinde kurulan şantiyede yüklenici firmadan yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgiler alan Milletvekili Özel ve Başkan Dingil, çalışmaları yerinde incelediler. Yüklenici firma yetkilileri proje ile ilgili sunumlar yaptı.

Kent parkı projesini İskenderun’a kazandırmak için yoğun bir gayret gösterdiklerini belirten Başkan Seyfi Dingil; “Projemiz vatandaşlarımız tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. İskenderun’un nefes alacağı çok önemli bir merkezde bulunan bu yerin halkımızın hizmetine açılacak olması bizleri çok heyecanlandırıyor. Kent parkı projesi içerisinde birçok hizmet alanı, dinleme yerleri, sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılacağı yeni bir yaşam alanı olacak. Yapılacak çalışmaları sık sık inceleyeceğiz. İlerleyen günlerde şantiye kurulum çalışmalarının sona ermesinin ardından temel atma törenini hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

Projenin İskenderun’a yakışır bir şekilde olacağını vurgulayan Ak Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel ise; “Halkımızın yeni parklara yeni yeşil alanlara kavuşması son derece önemli. Kent Parkı projesi bölgenin en güzel en kapsamlı sosyal alanlarından biri olacaktır. Belediyemiz projeyi yakından takip etmektedir. İnşallah çalışmalar kısa bir süre sonra tamamlanıp bölge halkının hizmetine açılacaktır. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bunlar seçim çalışmaları değil. TOKİ yerinde hastane olacak. Ziraat Bahçesi tıpkı eski karayolları gibi yeşillenecek, devasa park olacak. Dahası şehir genelinde yıkacağımız her atıl binayı parka dönüştüreceğiz. Betonları yıkıp yerine ağaç dikeceğiz. Şehrin nefes alabileceği yerleri çoğaltacağız. Bu arada eski karayolları arazisinde mevcut ağaçların dışında 450 ağaç daha ekilecek. Bisiklet firmasını sponsor gösterip 100 tane bisiklet alacağız. Çocuklarımız ücretsiz bisiklet turu atsınlar. Kaykay yeri için biz boya alacağız, çocuklarımız boyayacak” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here