“Ortada Büyük Bir Haksızlık Var”

0
93

Milletvekili Dudu İsdemirlilerin Hisse Sorununu TBMM’ne Taşıdı…

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, 2001 yılında yapılan özelleştirme sırasında İDÇ çalışanlarına ayrılan ancak o günden beri hak sahiplerine verilmeyen %11’lik hisse sorununu TBMM’ne taşıdı. İDÇ çalışanları ve emeklilerince sürdürülen tüm çabalara rağmen hak sahiplerine verilmeyen bu hisseleri Başbakan’a yönelttiği yazılı bir soru önergesi ile TBMM’ye taşıyan CHP Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, “Ortada büyük bir haksızlık var. Bu haksızlığın en kısa sürede giderilmesi gerekir” dedi.

İsdemir’e ve ülkemize yıllarca hizmet vermiş bulunan vatandaşların hakkı olan yüzde 11’lik hisselerin gerçek sahiplerine verilmesi gerektiğini vurgulayan Vekil Dudu, “Yıllardır bu hisselerin getirdiği kazancın nereye gittiği belli değil. Demir çelik sektörü gibi en ağır sanayi koşullarında çalışan ve birçoğu sağlık sorunları yaşayan İsdemir çalışanları ve emeklilerinin haklarına bu güne kadar kavuşamamaları büyük bir haksızlık olarak önümüzde durmaktadır. Başbakanlığa bağlı özelleştirme idaresinin bu konuya el koyması ve ortada bulunan haksızlığı gidermesi gerekir” diye konuştu. CHP’li Vekil Dudu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından cevaplandırılmasını istediği önergesinde şu soruları sordu;

“1İsdemir’e ve dolayısıyla ülkemize yıllarca alın teri dökerek hizmet eden bu insanlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için bu güne kadar herhangi bir çalışma yapılmış mıdır?

2-Hak sahiplerinin hakkını alması için herhangi bir çalışma yapılmış ise bu çalışmanın mahiyeti ve sonuçları nelerdir?

3-Bu güne kadar anılan konuda çalışma yapılmamış ise bunun gerekçeleri nelerdir?

4-Yıllarca alın teri akıtarak hak ettiklerini alamayan bu insanlarımızın haklarını, vakıf yöneticilerinin insafına bırakmayı sürdürmeyi devam ettirecek misiniz?

5-Başbakanlığa bağlı Özelleştirme İdaresi’ne bu konuda bir talimat verip, var olan haksızlığı gidermeyi düşünüyor musunuz?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here