Op. Dr. Yılmaz Şahutoğlu, İskenderun İçin Buradayım Diyor

0
477

Özel Palmiye Hastanesinin sevilen başhekimi Op. Dr. Yılmaz Şahutoğlu, şu günlerde doktorluğunun verdiği bilgi ve tecrübesiyle memleketin yönetimine girmek için var gücüyle çalışıyor. Vatandaşlara şifa dağıtan yapısı bu sefer İskenderun için yoğun çalışmalarda…

CHP milletvekilliği onun arzu duyduğu çalışmaların başında yer alsa da üst düzey mekanizmalarda gönlüne göre oluşmayan sıralamalardan sıkıntı duyduğundan dolayı o kulvarda pek iç açıcı çalışmalarına şahit olamadık. Siyaset bazen insanların beklenmediği şekilde gelişir. Geçmişte var olan birliktelikler bazen değişim içerisinde yer alabilir. Önemli olan insanların yaşadığı yörelerde olumlu iz bırakabilmektir.

Şahutoğlu bu memlekette kendini yetiştiren olarak görev akışını başka şekilde değiştirip, İskenderun’un üst düzey yönetiminde siyaseti şerefiyle yaşamak istiyor. Onun arkasında olan, onu seven toplumuyla birliktelikte… İskenderun Esnaf Odaları ile de yakın ilişkide olan İskenderun CHP Belediye Başkanı Aday Adayı sıfatıyla İskenderun halkına verdiği mesajlar bayağı ince ve anlaşılır bir dilde.

“…İskenderun ve Hatay gibi çok önemli bir coğrafyada yer alıyoruz. Tarihsel yapımız bizlerin geliş yapımızla anlamlı. Kardeşliğin genel yaşamını yıllardır bölgemizde birlik ve beraberlikle yaşıyoruz. Kardeşliğin, barışın, huzurun bölgemizde devamı tüm ülkemize örnek teşkil etmektedir. Bu coğrafyada yaşamaktan dolayı onur ve gurur duyuyorum…” sözleri onun ne kadar bölgemize yakın olduğunu da gözler önüne seriyor.

Op. Dr. Yılmaz Şahutoğlu’nun memleketimizde ziyaret etmediği yer kalmadı. Her ziyarete gittiği yerlerde hoşgörü ile karşılaşan Şahutoğlu’na ziyaretler esnasında sevgi dolu sözcükler de moral veriyor.

Geçtiğimiz ayların birinde Özel Palmiye Hastanesi ve Dr. Yılmaz Şahutoğlu diye bir makalem yayınlanmıştı. Makalemde o hastanede oluşan kritik anları zamanım olduğundan dolayı bayağı uzun şekilde incelemiş ve kalemime dökmüştüm. Hastanenin çalışır mekanizması benden tam not almıştı. Görev yapan hemşireler doktorlar ve alt yapısında görev alan herkes hastanenin daha iyiye doğru gitmesi için bilinçli ve eğitimliydi, görevlerini de canla başla yerine getiriyordu. Kimse yaptığı görevlerden dolayı sıkıntıda değildi. Bir motorun çalışma prensipleri gibi tıkır-tıkır işleyişi bende hoşnutluk yaratmıştı.

Kendi kendime düşündüm. Çoğu hastanelerde olmayan bir ”sevgi” özel palmiye hastanesine şırınga edilmişti. Peki, bunca sevgiyi saygıyı bu hastaneye aşılayan kimdi? Tabi ki Başhekim Op. Dr. Yılmaz Şahutoğlu’ndan başkası değildi. Şahutoğlu’nun en sinirli anında dahi onun sinirli yüzüne bakan sinirli yüzünü asla görmez. Tek görünen onun gülen yüzü olur. Bu gibi oluşan sevecenlik karşısında onu seyreden insanı mutlu etmeye yeter artardı.

Her daim gülen yüzü, bakana güven veren bu tıp doktoru insanın, memleketimizin belediye başkanlığına talip olması bence çok doğal bir girişim. Memleketimizin gerçek görev yapan idarecilerine ihtiyacı var. Bazen siyaset üstüde düşünmek gerek!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here