On Bir Ayın Sultanı Ramazan Ayı Başlıyor

0
104

ramazan başlıyor1İskenderun Müftü Vekili Mehmet Altunal; “Ramazan Ayı Birlik ve Beraberlik Ayıdır”

İskenderun Müftü Vekili Mehmet Altunal, yarın başlayacak olan Ramazan ayının, İskenderun, Hatay ve tüm İslam âleminin birlik, beraberlik ve huzur içerisinde bir yaşam geçirmelerine vesile olması temennisinde bulundu.

9 Temmuz Salı günü (Pazartesi’yi Salı’ya bağlayan gece) kalkılacak sahur ile başlayacak olan Ramazan ayının önemi ve fazileti hakkında görüşlerini aldığımız İskenderun Müftü Vekili Mehmet Altunal, bu ayın haram ve kötülükten kolayca uzaklaşmasına vesile olacağına işaret etti. Altunal; “12 ayın Sultanı olan Ramazan ayı bizim için çok büyük bir önem taşımaktadır. Çünkü Ramazan ayı Kuran-ı Kerim’in indiği aydır. Ayrıca bizim için özür ve istiğfar ayıdır. Cenabı Hakk’ın bu ayda oruç tutanlar için cenneti süsleyip hazırlattığını Peygamber efendimiz müjdelemiştir. Ramazan ayında cehennem kapıları kapanır, şeytanlarda bağlanırlar. Biz insanlar için hayra yönelmesine, haram ve kötülükten kolayca uzaklaşmasına vesile olmaktadır. Bu ayın içinde bin aydan daha hayırlı ve bir ömre bedel olan Kadir gecesi bulunuyor” dedi.

Oruç ayında insanların çeşitli zorluklar çektiğini fakat bu zorlukların insanlar arasında bir bağ kurduğunu dile getiren Altunal; “Ramazan ayında aç ve susuz kalarak sıkıntılı ve zor durumda olanların halini daha iyi anlıyoruz. Fakir ile zengin arasında da köprü vesilesi görüyor.  Bu ayda fakirlere zekât ve yardımların daha çok olduğu aydır. Ramazan ayı birlik ve beraberlik ayıdır. Bu ayın İskenderun, Hatay ve Türk milletinin birlik, beraberlik ve huzur içerisinde bir yaşam geçirmelerine vesile olmasını dilerim” diye konuştu. Haber: Bilge Ülke Güzel

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here