OLİ Projesi Arsuzlu Öğrencilere Anlatıldı

0
95

Arsuz Kaymakamlığı ve Milli Olimpiyat Komitesi işbirliği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü destekleri ile Arsuz’da yaklaşık 1200 öğrenciye spor ve olimpiyat konulu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi OLİ Projesi’nin sunumu gerçekleştirildi.

Programa Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Belediye Başkanı Nazım Culha, Olimpiyat Komitesi Üyesi Kürek Çekme Eski Balkan Şampiyonu  Seyit Bilal Porsun, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, Arsuz Gençlik Merkezi Müdürü Oğuzhan Kılınç,  okul idaresi, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Tek Kampus Okullarında  gerçekleştirilen, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından dünya çapında olimpik değerler eğitimi programı kapsamında yapılan en iyi projeler arasına dahil edilen projenin sunumunu Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Spor Kültürü Olimpik Eğitim Projesi eğitim görevlisi Sibel Yazgın gerçekleştirdi.

Altı bölümden oluşan sunumda çocuklara sırasıyla insan vücudu, spor, sağlık, çevre, olimpiyatlar, fair play hakkında bilgiler aktarılırken, ekrandan oynanan oyunlar, yarışmalar, filmler, çizgi filmlere yer verilerek çocukların hem eğlenip hem de odaklanması sağlandı.

Yapılan sunumun ardından öğrencilere TMOK Başkanı Uğur Erdener’in imzasının bulunduğu katılım belgeleri dağıtıldı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Yönetim Kurulu Üyesi, Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Seyit Bilal Porsun ise, TMOK’un OLİ Projesi’nin sunumunun ülke genelinde 2 milyon öğrenciye ulaştığını söyledi. Porsun, Hatay ve İskenderun’da gerçekleştirilen Oli Projesi kapsamında 2 bin öğrenciye dokunduklarını, hedeflerinin bu sayıyı ikiye katlamak olduğunu, başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere yerel yöneticilerin projeye destek verdiklerini ifade etti.

Porsun; “Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından dünyada olimpik eğitim alanında örnek proje gösterilen, 2006 yılından bugüne kadar 50 İl’de 2 milyona yakın öğrenciye ulaştığımız projeyle 4 ve 5. Sınıf öğrencilerine spor bilinci ve kültürü aşılıyoruz.

TMOK’un ülkemizde çocukların ve gençlerin fiziksel aktivitelere katılımını teşvik etmek, spor yoluyla bedensel, duygusal, zihinsel ve sosyal yönden sağlıklı gelişimlerine katkıda bulunmak için gerçekleştirilen interaktif ‘spor kültürü ve olimpik eğitim projesi’ne, gittiğimiz her bölgede büyük ilgi gösterilmektedir.

OLİ Projesi’nde öğrencilere dünyada barış, kardeşlik, mükemmellik ve çevre bilinci kavramlarının nasıl geliştiğini göstererek onlara bu bilinci aşılamaktayız.

Başta Arsuz Kaymakamı Sayın Musa Sarı olmak üzere Arsuz Belediye Başkanı Sayın Nazım Culha ve bize ev sahipliği yapan Özel Tek Kampus Okulları’na teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Olimpiyat Komitesi’nin hiçbir karşılık beklemeden uluslararası camiada sporumuzun tanınması, kazanan bir olimpiyat ulus yaratma amacında olduğunu ve bu yönde çok önemli çalışmalara imza attığını, bugün de ilçede yaklaşık her mahalleden toplam 1200 öğrenciye sunum yapıldığını, dünya çapında ödüllü bir proje olan bu sunumu öğrencilerle buluşturmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here