“Öğretmenliğin En Büyük Hazzı Unutulmamaktır”

0
186

Belediye Başkanı Civelek Okulları ve Kadın Kültür Evini Ziyaret Ederek Öğretmenler Günü’nü Kutladı

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, kentimizdeki bazı okulları ve Kadın Kültür Evini ziyaret ederek, öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Atalar Koleji,  Mithat Paşa İlköğretim Okulu, Yunus Emre İlköğretim Okulu, Esentepe Anaokulu, Deniz Nakliyeciler Derneği İlköğretim Okulu ile İskenderun Lisesi’ni ziyaret eden Belediye Başkanı Yusuf Civelek, öğretmen ve idarecilerin Öğretmenler Günü’nü kutladı ve onlarla sohbet etti. İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’ni de ziyaret eden Belediye Başkanı Civelek, buradaki öğretmenlerin de günü kutladı.

Belediye Başkanı Civelek’e, okula yaptığı katkılardan dolayı Yunus Emre İlköğretim Okulu tarafından teşekkür plaketi verildi. Esentepe Anaokulu tarafından da, Türk Bayrağı işlemeli tablo hediye edilen Belediye Başkanı Yusuf Civelek, minik öğrencilerle sohbet etti.

Yaptığı konuşmasında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenlik unvanını kabul edişinin yıldönümünü ve 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan Başkan Civelek; “Bugünü özgürce birlikte kutlayabiliyorsak bunu Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Mustafa Kemal’in bıraktığı manevi miras bilim ve akıldır. Sizlerden beklediği fikri hür, vicdanı hür,  irfanı hür nesiller yetiştirmektir. Sizler de yetiştiriyorsunuz. Bugün dünya değişiyor. Bilgi çağındayız. Bilgi her şeyin önüne geçmiştir. Bilgiyi nesillerimize, çocuklarımıza, gençlerimize aktaran siz öğretmenlersiniz. Bir anlamda vebaliniz çok büyük. Bu vebali bu görevi ne kadar rahatlıkla yerine getirdiğiniz tartışılır ama emeğinizin karşılığı maddi olarak ölçülemez” dedi.

Her şeyin unutulabileceğini ancak öğreten öğretmenin unutulmayacağını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Öğretmenliğin en büyük hazzı unutulmamaktır. Unutulmayacaksınız. Öğrettiğiniz kesim sizi her zaman hatırlayacaktır” diye konuştu.

Eğitime birinci derecede önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Civelek; “Sosyal devletin üçayağı sağlık, eğitim, adalettir. Bunlardan eğitim olmazsa diğer ikisi ayakta duramaz. Eğitim her şeyin önünde geliyor. Eğitimsiz bir toplumla demokrasi bile sürdürülemiyor. Bu nedenle eğitime eğitimciye son derece önem veriyoruz. Elimizden geldiğince, imkanlar ölçüsünde eğitimin ve sizlerin sonuna kadar hizmetinizdeyiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here