Yıl Ortasındaki Atamaları Anlamak Mümkün Değil!

0
75

Dudu, Norm Kadro Fazlası Öğretmen Atamalarını TBMM’ye Taşıdı

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, Hatay Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan norm kadro fazlası öğretmen atamalarını TBMM’ye taşıdı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Milletvekili Dudu, yıl ortasında yapılan atamaların eğitim ve öğretime yarar mı, zarar mı getireceğinin tartışılır olduğunu, bu atamaların mantığının anlamak mümkün olmadığını dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın atama işlemlerinin yaz aylarında yapıldığına dikkat çeken Dudu; “Eğitim öğretim başladıktan iki ay sonra atama yapmak, hem öğretmenlerin, hem de öğrencilerin motivasyonunu düşürecek ve öğrenmeyi azaltacaktır. Diğer yandan atamaların aile bütünlüğüne ve hizmet puanlarına dikkat edilmeden de yapıldığı açık bir şekilde ortadadır. Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, Valilik onayı ile yaptığı bu atamalardaki yanlışların bir an önce düzeltilmesi gerekiyor. Yanlışların düzeltilmesi için çabalarımı sürdüreceğim” dedi.

Milletvekili Dudu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM’ye verdiği önergede, Norm kadro fazlası olmasına rağmen ataması yapılmayan öğretmenlerin, yandaş ya da torpilli olduğu söylentilerinin doğru olup olmadığını da sordu.

Öğretmenler Gününü de Kutladı

CHP Hatay Milletvekili Dudu, açıklamasında Öğretmenler Gününü de kutladı. Hatay’da bazı öğretmenlerin günü ne yazık ki buruk kutlayacağını kaydeden Dudu; “Öğretmenlerimiz bizleri yetiştiren ve hayata hazırlayan en kutsal varlıklarımızdır. AKP iktidarında, sözleşmeli, geçici gibi haksız konumlara getirilen öğretmenlerimizin durumları bir an önce layık oldukları konuma getirilmelidir. Ayrıca atanamayan yüz binlerce öğretmenimizin atamaları da gerçekleştirilmelidir. Ben tüm öğretmenlerimizin, ‘Öğretmenler Günü’nü saygı ve sevgiyle kutluyorum” şeklinde görüş bildirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here