Öğretmene Cumhurbaşkanına Hakaretten Tutuklama

0
290

öğretmene tutuklama1Van’da İmam Hatip Lisesi’nde görevli bir öğretmen, sosyal medyada Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği ve terör örgütünün propagandasını yaptığı gerekçesiyle memleketi İskenderun’da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgilere göre; Van’ın Edremit İlçesi Toki Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde görevli Coğrafya Öğretmeni Y.S. (33),  kendisine ait sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği ve terör örgütünün propagandasını yaptığı gerekçesiyle, sömestr tatili için geldiği memleketi İskenderun’daki baba evinde gözaltına alındı. İskenderun Adliyesi’nde mahkemeye çıkan Coğrafya öğretmeni Y.S., sosyal medyada Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği ve terör örgütünün propagandasını yaptığı gerekçesiyle tutuklanarak İskenderun M Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Kısa bir süre önce nişanlanan ve 2016 yılının Temmuz ayına düğün tarihi aldığı öğrenilen Coğrafya Öğretmeni Y.S.’nin savunmasında sosyal medya hesabını bir süre önce çaldırdığını ve paylaşımların kendisi tarafından yapılmadığını söylediği öğrenildi.

Y.S.’nin İstanbul Sarıyer’deki terör operasyonunda polis kurşunuyla vurulan Dilek Doğan ile ilgili sosyal medyada yorum yaptığı ve bu yorumlarda terör örgütünün propagandasını yaptığı iddia ediliyor. Tunceli Dersim nüfusuna kayıtlı olan Coğrafya Öğretmeni Y.S.’nin atamasının bu yıl gerçekleştiği ifade edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here