Nüfus Müdürlükleri Pazar Günü de Açık Olacak

0
364

nüfus müdürlüğü3Yeni yılın ilk gününden itibaren verilmeye başlayan yeni kimlik kartları talebin artmasıyla birlikte İlçe Nüfus Müdürlüklerinin mesai saati de arttırıldı.

Vatandaşa daha hızlı hizmet vermek adına ilçe nüfus müdürlükleri hafta içi saat 19.00’a kadar, hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri ise 09.00-17.00 saatleri arasında açık bulundurulacak.

Vatandaşa daha hızlı ve kaliteli hizmet vermek amacıyla mesai saatlerinde yapılan düzenlemeyle ilgili verilen bilgide; “Kimlik Kartı müracaatı Ülkemiz genelinde olduğu gibi 02/01/2017 tarihinden itibaren ilimiz ilçe nüfus müdürlüklerimizce alınmaya başlanmıştır. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün 09.02.2017 tarih ve 21096 sayılı yazısı gereği Kimlik Kartı müracaatlarındaki yoğunluğun azaltılması ve nüfus cüzdanını değiştirmek zorunda olanların hizmetlerinin hızlı bir şekilde karşılanması amacıyla ilçe nüfus müdürlükleri hafta içi saat 19.00 hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri 09.00-17.00 saatleri arasında açık bulundurulacaktır. Vatandaşlarımızın mevcut nüfus cüzdanları ile Alo 199 veya ekimlikrandevu.nvi.gov.tr portalı üzerinden randevu alarak nüfus müdürlüklerine gitmeleri sıra beklememeleri için uygun olacaktır” ifadelerine yer verildi. (Haber: Meral SADREDİN)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here