Belen Kaymakamı Aydın, FLL Şampiyonu Ekibi Ziyaret Etti

0
128

bahçeşehir koleji (5)Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, geçtiğimiz hafta sonu Mersin’deki FLL turnuvasında bölge şampiyonu olan robotik ekibi Ubuntu’yu kutlamak amacıyla, Bahçeşehir Koleji’ni ziyaret etti. Her fırsatta öğrencilerle birlikte olması ve eğitime olan desteğiyle tanınan Kaymakam Aydın, bu kez de öğrencilerin yarışmada sergiledikleri performansı izledi, onlara sorular sordu, projeyle yakından ilgilendi.

Belen İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Şahan’ın da katıldığı ziyaret sırasında Ubuntu isimli ekip ilk olarak, yarışmada sahneledikleri, tasarladıkları projeyi anlatan dramayı sundu. Ardından kendi besteledikleri FLL şarkısını söylediler. Daha sonra ‘Ubuntu’ kelimesinin anlamını açıkladılar ve yarışma için kendilerinin yaptığı, satışından elde ettikleri gelirle de yarışma giderlerine destek oldukları objelerden Kaymakam Aydın’a ve Müdür Şahan’a armağan ettiler.

bahçeşehir koleji (6)

Robotik masasında, ekip elemanlarının legolardan yaptıkları robotlara kendi yazdıkları kodlarla komut verip hareket ettirerek, olimpiyat komitesi tarafından belirlenen görevleri yaptırmaları prensibine dayanan FLL’nin bu yılki teması ‘Hayvanlar: Yaşam ortaklarımız’ idi. Bu kapsamda belirlenen görevleri, bu kez Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Şahan’ın huzurunda gerçekleştiren Ubuntu bir kez daha büyük beğeni kazandı.

Belen Kaymakamı Aydın, ekibi ve çalıştırıcı öğretmenleri Mahmut Reyhani’yi kutlayarak “Sizleri gördükçe, sizlerle birlikte oldukça görevimin başına daha büyük bir mutlulukla dönüyorum. Siz gençler bana yarınlar için umut veriyorsunuz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here