Noel Çocuklarla Daha Güzel!

0
194

noel-cocuklar1İskenderun’da Hristiyan vatandaşların çocukları için İskenderun Ortodoks Kilisesinde ve Rum Katolik Kilisesinde çocuklara yönelik Noel kutlaması gerçekleştirildi. Etkinliklerde, salona giren Noel Baba, tüm çocuklara hediyelere dağıtırken, coşku en üst seviyelere çıktı.

Ortodoks Kilisesindeki etkinlikte, Hristiyan vatandaşların çocuklarıyla katıldığı ve küçüklere yönelik yapılan programda İsa Mesih’in doğuşu Türkçe anlatıldı. Daha sonra ‘Noel Baba’nın salona girmesiyle çocuklar keyifle ‘Noel Baba’nın etrafını sardı. Çocukların bayramını kutlayan ‘Noel Baba’ onlara tek-tek hediye dağıttı. Noel baba kıyafeti giyen küçük çocuklar ise renkli görüntüler oluşturdu. Ardından Ortodoks Kilise’si Vakfı Başkanı Can Teymur çocuklarla tek-tek ilgilenerek Noellerini kutladı.

noel-cocuklar2

Küçük Skeç İlgiyle İzlendi

Ortodoks Kilisesindeki kutlamaların ardından İskenderun Aziz Corç Rum Katolik Kilisesinde de çocuklar için bir kutlama gerçekleştirildi. Buradaki kutlamalarda çocuklar, İsa’nın doğumunu anlatan minik bir skeci sahneye koydular ve hep birlikte ilahiler okudular. Daha sonra İsa’nın doğumunu anlatan kısa bir film davetlilere izlettirildi.

Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti, baştan sona heyecanla izlediği program sonunda yaptığı kısa konuşmada, çocukların ve ailelerinin Noel’ini kutladı. Programa, cemaat üyelerinin yanı sıra, İskenderun Katolik Kilisesi Pederleri Lucian Abalintoaiei, Julius Ohanele, İskenderun Ermeni Kilisesi Pederi Avedis Tabaşyan da katıldı.

noel-cocuklar3

İki Noel Baba’nın kiliseye girmesiyle coşkunun arttığı programda çocuklar hediyelerini Noel Babanın elinden aldılar. Kutlamalar kilise bahçesindeki kokteylle sona erdi. Kokteylde Episkopos Bizzeti çocuklarla birlikte pastayı kesti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here