Namık Kemal Ortaokulunda Veliler Tepkili!

0
193

namik-kemal-ortaokulu7Boya ve Tadilat Nedeniyle Öğrenciler Henüz Okullarında Ders Başı Yapamadılar…

İskenderun Namık Kemal Ortaokulu öğrencileri yeni eğitim-öğretim yılına sıkıntılı başladı. Okulda yapılan boya-tadilat işleri dolayısıyla öğrencilerin okula başlayamaması büyük tepkilere yol açtı. Okulların başlamasına az bir süre kala başlatılan tadilatın uzun sürmesi öğrencileri ve velileri rahatsız etti. Öğrenci velileri, çocuklarının hem okuldan hem de derslerinden oldukça geri kaldıklarını söyledi.

İdareciler, okul tadilatının bir hafta süreceğini söylese de 19 Eylül’den bu yana başlayan eğitim öğretim yılının ikinci haftasına girilirken, henüz çalışmaların bitmediği ve daha bir süre de devam edeceği gözleniyor.

namik-kemal-ortaokulu8

Öğrenciler Derse Giremiyor, Eğitim Alamıyor

Okulda eğitim gören öğrencilerin, derslerinden geri kalmaması adına çalışmaların bitimine kadar geçici olarak Hanife Uysal Ortaokulunda eğitim görecekleri kaydedilmişti. Ancak bazı iddialara göre, buraya yönlendirilen öğrenciler ilk hafta derslere girememiş ve eğitim alamamıştı. Bu durum bazı velilerin tepkisine neden olmuştu.

Çocuklarının mağdur olduğunu bir haftalık gecikmeyle ancak ders alabildiklerini söyleyen bir grup veli; “Milli Eğitim’den bizlere, Namık Kemal öğrencilerinin, tadilat işleri bitene kadar Hanife Uysal Ortaokulunda bir süre eğitim alacağı söylenmişti. Boya ve tadilat işleri bittikten sonra eğitimin tekrar normale döneceği söylense de bir başka sorun olarak; Hanife Uysal Ortaokulu’nun kapasitesi önümüze çıktı. Bazı yetkililer, Namık Kemal’den gelen öğrencileri kabul edemediklerini söylediler. Çocuklarımız, ilk hafta bırakın ders görmeyi, bu yılın kitaplarını dahi alamadılar.

namik-kemal-ortaokulu9

Görülüyor ki yapılan tadilat daha uzun bir süre devam edecek. Çocuklarımız, Hanife Uysal Ortaokulunda ders görmeye başladılar, ancak öğrenciler ve veliler olarak şu anda büyük bir mağduriyet yaşıyoruz. Bu sıkıntımız acilen çözülmeli” şeklinde görüş belirttiler.

Plan ve Program Tatile Göre Yapılmalı

Okullardaki bakım ve onarımların eğitim-öğretim faaliyetlerini aksatmayacak şekilde yapılması ile ilgili, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 652 sayılı Teşkilat ve Görevleri Kanun Hükmünde Kararnamenin 23. maddesi ise şöyle;

“Bakanlığımıza bağlı okul ve birimlerde ihtiyaç duyulan bakım ve onarımların eğitim öğretim faaliyetlerini aksatmayacak şekilde planlanıp yürütülmesi, yaz tatili ve sömestr dönemleri süresi içerisinde başlanıp bitirilmesi gerekmektedir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here