Mustafa Kemal’in Sesi İskenderun

0
56

Yirmi birinci asır iletişim çağı olmuştur. Tüm Dünya yazılı ve görsel medya üzerinden ilişkilerini kurmakta ve yönlendirmektedir. Özellikle bellekleri kontrol altında tutan, yönlendiren yazılı medya, yani basın ve yayın kurumlarıdır. İşte bu noktada, gazeteler yaptıkları manşet ve yayınlar çok önemlidir.

Şehrimizin ismini de taşıyan İskenderun Gazetemiz yayın hayatında bugünden itibaren 67’ci yılını yaşamaktadır. Nice yıllara diyerek ülkemize ve ilimize, doğru ve yansız haberleri ile hizmetinin daim olmasını dileriz.

Birinci Dünya savaşının sonuna gelinmiş, yedi düvele karşı üç kıtada savaşan Osmanlı mağlup olmuş ve Mondros Ateşkes Mütarekesi imzalanarak, İngilizler Payitahtı işgal etmişlerdir. Orta Doğu tamamen elimizden çıkmıştır. Mustafa Kemal Paşa 7’ci Ordu Komutanı olarak Filistin -Suriye civarında İngiliz ve Fransızlarla mücadele etmektedir. Bugün taksim gezi parkı yerinde bulunan Topçu Kışlasında, karargâh kuran İngilizler İskenderun ve civarının çatışmasız ve mücadele yapılmadan teslim edilmesini dayatır.

İşgal altında ve çaresiz kalan Merkezi hükümet Mustafa Kemal’e talimat gönderir. Savaşın Almanlar için bittiğini ifade eden, Yıldırım Harekât Orduları Komutanı görevi Mustafa Kemal Paşaya devrederek bölgeden ayrılmıştır. Israrlı talimatlar karşısında Paşa da bölgeden ayrılarak İstanbul’a gitmiştir. Gitmeden kafasında var olan “İstiklal Savaşı” düşüncesi ile bağlı ordunun tüm silahların yerinde bırakmayarak Adana’ya taşıtır ve İstanbul’a gelir. Bölge tamamen Fransızlara geçmiş olur.

Çatışma olmayacak demesine rağmen, İngiliz Donanması İskenderun Körfezine gelerek, Fransızların Maraş ve Antep işgaline geçiş yapmaların kolaylaştırmak için, Amanosları devamlı bombalar. Amaç, kurulan çete teşkilatların kaçırmak ve Fransızların ilerlemesine yardımcı olmak.

Buna Atatürk çok içerlemiştir. İstiklal Savaşı sonrası Hatay’ı Misakı Milli sınırları olarak kabul etmiş ve Kırk Asırlık Türk yurdu esir kalamaz demiştir. 18 yıllık esaretten sonra hayatta iken Hatay ve 5 Temmuz’da ise İskenderun Anavatana ilhak olmuştur. Allah (cc) ömür verseydi, aynı şekilde Musul-Kerkük de Anavatan’a ilhak olacaktı, Ne yazık ki bugün o Türk kentlerinde Türkmenler katledilmekte ve hiç kimse seslerini feryatlarını duymamaktadır.

Oradakiler, benim, sensin, biziz. Sızlıyorum, için-için alevsiz yanıyorum. PKK ve seninle gurur duyuyoruz denen, çapulcu başı Peşmerge orada padişah oldu, Türk Devletine yukarıdan bakmaktadır. Daha dün çanakta kendine yal verilmişti, şimdi ülkemizi tehdit dahi edebilmekte, geçmişte “Diyarbakır yaranızı kaşırım” demişti, aynen yandaşları PKK hâkimiyet kurmuştur.

Mevzubahis vatan olunca, İskenderun’un önemini anlatmak gerekir. Yapılan referandumda Müslüman ve Gayrimüslim, Sünni ve Alevi’si ile düşmana set çeken önemli bir kentte birlikte yaşamaktayız.

Böyle önemli bir kentin sesi, Mustafa Kemal’in sesi, İskenderun Gazetesi’dir. Doğrudan taraf, haktan yana, süratli ve istikrarlı yayın hayatını 66 yıldır devam ettiren, günümüzde birçok medya kuruluşlarının maddiyata boyun eğdiği ve satıldığı, İskenderun Gazetesinin ise sadece okurlarına satılan gazete olarak, sahibi Rızkullah Terbiyeli, Genel Yayın Yönetmeni Semir Bağırsakçı, Yazı İşleri Müdürü İlyas Edip Terbiyeli ile tüm çalışan, yazar ve okurlarını kutluyorum. Şehrimize ve ülkemize hizmette devamını dileyerek, hoşça kalın, Allah(cc)’a emanet olun ve ay-yıldızlı bayrak asın.

e-mail: nurettincan1453@hotmail.com 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here