Müslüm Ak; “Siz Hayal Edin Biz Yıkalım”

0
126

‘Siz hayal edin, biz yıkalım’ sloganıyla, İskenderun’da temel hafriyatı ve yıkım işlerini sürdüren Müslüm Ak, son aylarda özellikle akaryakıta gelen zamların kendilerini olumsuz yönde etkilediğini kaydetti.

Her iş sektörünü olduğu gibi zamların kendilerini de ciddi anlamda sıkıntıya soktuğunu ifade eden Müslüm Ak, yıkım işlerine Hatay genelinde devam ettiklerini söyledi.

Fener Caddesi üzerinde, kentsel dönüşüme giren bir binanın yıkımı sırasında görüşlerini aldığımız Müslüm Ak; “İskenderun ve Hatay geneli yıkım ve temel hafriyatı işlemleri yapıyoruz. Yıkılan binalardaki molozlar Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin gösterdiği döküm alanlarına dökülüyor, çıkan inşaat demirleri de demir çelik fabrikalarına geri dönüşüm için gönderiyoruz.

Şu anda mevcut İskenderun’da fener caddesi ve modern evler olmak üzere iki farklı noktada yıkım yapıyoruz. Yıkım işi sürekli olan bir iş. Bir bina yıkımı, ana cadde üzerindeki binalar 15 gün sürüyor. Büyük binalar olduğu ve riskli olduğu için dikkatli çalışma yapıyoruz. Mahalle arasındaki, iki-üç katlı binaların yıkımları ise 3-4 günde tamamlanabiliyor.

Son zamanlarda yaşanan zamlar bizi de etkiledi hatta en çok bizi etkiledi. 6-7 liraya aldığımız akaryakıt 16 liraya kadar dayandı, bu ciddi bir artış. Bizim işlerde ciddi bir düşüş oldu. Özellikle asgari ücret zamları da bizi çok etkiledi. Biz asgari ücretin üstünde maaş verirken, şu an yine iki katı üstünde vermek zorunda kaldık. Buna hiç hazırlıklı değildik, bizi çok sarstı” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here