Mursaloğlu’ndan ‘Dünden Bugüne İskenderun’ Sergisi

0
539

mursaloğlu sergi1Turizm haftası münasebeti ile İskenderun Prime Mall’da İskenderun Halk Eğitim (HEM) Müdürü Mehmet Mursaloğlu tarafından açılan “Dünden Bugüne İskenderun” konulu fotoğraf ve resim sergisi ilk günde büyük beğeni topladı. Önceki gün açılışı gerçekleştirilen sergide konuşan HEM Müdürü Mursaloğlu; “Fotoğraflar, İskenderun’daki tarihi güzelliğin nasıl yok olduğunu ortaya koymaktadır” dedi.

İskenderun İlçe Turizm Danışma Bürosu Yetkilisi Özgür Durmaz, İskenderun Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Uygun ve yönetim kurulu üyeleri ile seçkin davetlilerin açılışına katıldığı “Dünden Bugüne İskenderun” konulu fotoğraf ve resim sergisinde toplam 65 eser sergilendi.

mursaloğlu sergi2

Turizm haftası adına en anlamlı ve etkili sergiye imza atan Halk Eğitim Müdürü Mehmet Mursaloğlu; “1904 yılından bu yana İskenderun’un tarihi güzelliklerinin yer aldığı eserleri İskenderunluların beğenisine sunduk. Elimde bulunan arşivimden hazırladığım bazı fotoğrafları bugün burada sergiliyorum. Sergimiz Pazartesi gününe kadar açık olacaktır. Sergilenen eserlerde de görüldüğü gibi eski İskenderun’un tarihi güzelliğinin nasıl mahvedildiğini, tarihi yerlerin yok olduğunu ortaya koymaktadır” dedi.

Sergide ayrıca Halk Eğitim Müdürlüğünden resim eğitimi alan kursiyerlerin de yağlı boya yapmış oldukları tarihi İskenderun manzaralarının yer aldığı tablolar da sergilendi.

Sergiyi büyük bir dikkat ve hayranlıkla izleyen İskenderun Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Uygun ise serginin büyüleyici olduğunu ve insanları geçmişe götürdüğünden söz ederek, sergiyi açan Halk Eğitim Müdürü Mehmet Mursaloğlu’na teşekkür etti.

mursaloğlu sergi3

Kaymakam Özyiğit’ten Ziyaret

Mursaloğlu’nun arşivinde bulunan tarihi resimlerin yer aldığı resim sergisi kentimizin protokol üyelerinden de ilgi gördü. Resim sergisinin ilk ziyaretçilerinden olan Kaymakam Hasan Özyiğit, İskenderun’un tarihi resimlerini tek-tek inceleyerek, resimler hakkında bilgi aldı.

Yaptığı konuşmada turizm faaliyetlerinin önemine dikkat çeken Özyiğit, turizmin ulusal ekonomilere katkısının yanı sıra, uluslararası kültürel ve toplumsal iletişimi sağlayıcı ve bütünleştirici rolünün olduğunu dile getirdi.

Ilıman iklimi, zengin kültürel ve doğal değerleri ile seyahat endüstrisinde gittikçe daha popüler olan ilçemizin, turizm merkezi haline gelme yolunda da hızla ilerlediğini sözlerine ekledi. Özyiğit, ilçemizde turizm faaliyetlerinin arttırılması ve sektörün gelişmesi sürecinde emek veren herkese de teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here