‘Keder de Olduğu Gibi Bayram Coşkusunda da Beraberiz!’

0
44

lütfü savaş12Başkan Savaş, Paskalya Bayramı Dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Paskalya Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Savaş yayımladığı mesajda bir haftada üç semavi dinin sırasıyla Kutlu Doğum Haftası, Hamursuz Bayramı ve Paskalya Bayramını kutlamasının, Hatay’ımızın sahip olduğu renk ve kardeşliğin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Bayramların, etrafına mutluluk ve huzur saçtığına da değinen Savaş, dünyada en çok bayram kutlayan insanların, bünyesinde üç semavi din ve bu dinlerin hemen-hemen bütün mezheplerini barındıran Hataylılar olduğunu söyledi. Başkan Savaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aynı Allah’a inandığımız, aynı kültüre sahip olduğumuz, aynı geleneklerle büyüdüğümüz Hıristiyan vatandaşlarımızın bugüne kadar keder ve tasalarında yanlarında olduğumuz gibi bayramlarını da birlikte kutlamanın mutluluk ve hazzını yaşıyoruz.

Hatayı Hatay yapan bu değerler, bu günlere nasıl barış ve kardeşlik içerisinde gelmişse, bundan sonra da aynı barış, huzur ve kardeşlikle devam edeceğine olan inancım sonsuzdur. Hıristiyan vatandaşlarımızın Paskalya Bayramı’nı kutluyor, ilimize, ülkemize ve tüm dünyaya huzur getirmesini temenni ediyorum.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here