Müftü Taştan’dan Üç Aylar Mesajı

0
139

üç aylar mesajıİskenderun Müftüsü Mehmet Taştan, geçtiğimiz ay sonunda başlayan üç aylar ile ilgili yazılı bir mesaj yayınladı.

Üç ayların Müslüman alemince önemine vurgu yapan Müftü Taştan; “‘Üç Aylar’ olarak Müslümanlar arasında şöhret bulan, içinde Regaip, Miraç, Berat ve Kadir gecelerinin bulunduğu zaman dilimi, 30 Nisan Çarşamba günü Recep ayının girmesiyle başlamış olup,  Şaban ayıyla devam edecek ve Ramazan ayının sonunda 27 Temmuz Pazar günü nihayete erecek, 28 Temmuz’da da Müslümanlar Ramazan bayramını kutlayacaklardır.

Peygamberimiz “Allah’ım Recep ve Şaban aylarını hakkımızda mübarek kıl ve bizi Ramazana ulaştır” diye dua etmişlerdir. Recep ve Şaban ayları Kur’anı Kerimin Peygamberimize inmeye başladığı Ramazan ayına hazırlık aylarıdır. Recep ve Şaban aylarında Peygamberimiz farzların yanında, nafile ibadetlere daha çok zaman ayırırdı. Hele Ramazan ayında sahabenin deyimiyle Rahmet yüklü bulutlar gibi olurdu. İkram, İnfak ve diğer İslami değerlerin zirvesini yaşardı. Hele Ramazanın son on gününde uzlete çekilir, İtikâfa girerdi. Bu aylar Müslümanların peygamberimiz gibi ibadetlerini artırarak, yaşamlarında peygamberimizi örnek alacakları zamanlardır. Sabrın, güzel ahlakın, zekât ve sadaka ile infakın en yüce noktada yaşanması amaç olmalıdır.

Üç ayların ve hususen Ramazan-ı şerifin Müslümanlara ve tüm insanlara kalıcı güzellikler ve bol sevap ile örnek bir yaşantı kazandırmasını temenni ediyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here