Müftü Taştan; “Geçmişte Yaşanan Hataların Benzerlerini İşliyoruz, Kendimize Gelelim”

0
54

muftu-tastan1İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan, geçmiş ümmetlerin çektiği sıkıntılardan örneklerle günümüzdeki sıkıntılardan kurtulma yollarını anlattı. Hatay Anadolu Gençlik Derneği’nin düzenlediği “Asr-ı Saadet Sohbetleri” etkinliğinde konuşan Müftü Taştan, Müslümanların, imanlarının gereklerini yaptıklarında, Cenab-ı Allah’ın onlara yardım etme sözü verdiğine de işaret etti.

Haftalık Asr-ı Saadet sohbetlerinin bu haftaki programına Saadet Partisi Genel İdare Kurlu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe, Diyanet-Sen İskenderun Temsilcisi Ceylan Tuncer, İskenderun Müftü Yardımcısı Durmuş Çelik,  Anadolu Gençlik Derneği Antakya Temsilcisi Mehmet İncecik, Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Hatay Şube Başkanı Serdar Özal ve çok sayıda davetli katıldı.

Konuşmasında, yaşanan sıkıntılardan kurtulma yollarını anlatan İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan; “Cenab-ı Hakk’ın, geçmiş ümmetlere yüklediği sorumluluklar gibi bizlerin de yapmamız gereken sorumluluklarımız var. Geçmiş ümmetlerden Allah’ın emirlerine muhalefet olanlara Rabbimiz bazı zalimleri üzerlerine musallat etti. Nefsine zulmetmiş olarak azaba duçar oldular” dedi.

Konuşmalarında sıkça Kuran-ı Kerim’den örnekler veren İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan; “Beni İsrail kavminin düştüğü hatalara bugün ümmet düşüyor. Ogün onların yaşadığı azaplar Allah’a isyan ve haddi aştıkları içindi. Bugünde benzer isyanları bu ümmet yapıyor. Örneğin, Kuran-ı Kerim’de faiz haram kılınmasına rağmen faize bulaştılar. Zina haram, zinaya bulaşıldı. Haksız yere adam öldürme, binlercesi yapılıyor. Ana-babaya isyan gibi yasaklar ve daha nice yasaklar çiğneniyor. Böyle olunca zillete mahkûm olunuyor.

Bugün hangimiz alışveriş yaparken kandırılma hissine kapılmıyoruz? Müslümanlar bir birine güveniyor mu? İffetini, evini, malını kaç kişi emanet edebiliyor? Bu güveni alabiliyor muyuz? Hayır.

Cenab-ı Hak ‘Beni İsrail gibi duyarsız davranırsanız yeryüzünde zillete mahkûm millet olarak sizin de başınıza bir takım olaylar, sıkıntılar gelir’ buyuruyor, nitekim geliyor. Geçmişte 2000 yıl zillete mahkûm yaşayan ‘Beni İsrail’ nitekim 14 Mayıs 1948’de devletini ilan ediyor, egemen bir güç oluyor. Bu egemen güç bugün yeryüzünün hâkimi durumuna geliyor ve nerede bir Müslüman’ın başına bir iş gelirse altından bu egemen güçler çıkıyor. İslam toplumu olarak bizde geçmişte yaşanan hataların benzerlerini işliyoruz kendimize gelelim” diye konuştu.

Soru ve cevap bölümünde katılımcıların sorularını cevaplandıran İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan, okunan hatimlerin duasını yaparak program sona erdi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here