Hatay Büyükşehir Belediyesi Kep Hesabı Aldı

0
133

kep-sistemi1EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) ile akıllı belediyecilik uygulamalarında teknolojinin imkânlarını en etkin kullanan belediyelerin başında gelen Hatay Büyükşehir Belediyesi, şimdi de ‘KEP’ (Kayıtlı Elektronik Posta) hesabı alarak bir ilke daha imza attı.

Dünyada hızla değişen ve gelişen teknolojiye ayak uydurarak Hatay’ın geleceği için olumlu adımlar atan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, her geçen gün hizmet kalitesini yükselterek, medeniyetler kenti Hatay’ı layık olduğu seviyeye taşımaya devam ediyor.

HBB Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve HBB Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen bu sistem ile başta HBB birimleri arasında olmak üzere kamu ve özel kuruluşlar arasında da hizmet akışının güvenli ve hızlı bir şekilde sağlanacağını belirten yetkililer, elektronik posta iletişiminin en üst düzeydeki güvenlik standartlarında yapılması hedefliyor.

Geleneksel postanın elektronik boyut kazanmış hali olarak hayata geçirilen, standart e-postaya benzer bir şekilde çalışan ‘KEP’  e-mailden farklı olarak, evrakların bozulmasının önüne geçiyor,  gönderilen evrakları belli bir süre ile koruyor, evrakların elektronik ortamda imzalanmasını sağlıyor ve sistem üzerinden gönderilen veya alınan evraklar hukuki bir süreçte delil niteliği taşıyor.

Artık Evrak ve Kağıt İsrafına Son Verilecek

Dijital ortamda zarflanan, imzalanan ve zaman damgalaması yapılan bu sistem ile e-postalar karşı kullanıcıya ‘KEP’ iletisi olarak gönderilebileceğinin altını çizen yetkililer, bu sistem sayesinde hem zamanda tasarruf edilecek hem de israf boyutlarına ulaşan kağıt tüketiminin önüne geçilmiş olacağını belirtti. Ayrıca sistem işlemlerin elektronik ortamda yapılması nedeniyle zamandan ve maliyetten kazançla, resmi ve ticari işlemlerin hızlı yürütülmesini sağlayacak.

Yetkililer, vatandaşların da KEP hizmet sağlayıcılarından hesap alabileceklerini böylelikle posta işlemlerini hızlı, hesaplı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebileceklerini bildirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here