“Müdahale Emri Verenler İş Başındayken Adalet Sağlanamaz”

0
72

mevlüt dudu açıklama (17)Ali İsmail Korkmaz’ın Katli Yeniden TBMM’ye Taşındı!

Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek öldürülmesi olayında meydana gelen gelişmeleri TBMM’ye taşıyan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, “Olayda müdahale emrini verenler iş başındayken adalet sağlanamaz” dedi.

Konu ile ilgili İçişleri Bakanına soru önergesi veren Mevlüt Dudu, bir de açıklama yaptı. Açıklamasında gerçeklerin tüm çıplaklığıyla açığa çıkarılmasıyla adaletin sağlanabileceğini belirten Vekil Dudu; “Kendi arkadaşlarını dövüp suçu polise atmak istemiş olabilirler” diyecek kadar önyargılı bir vali, bu kadar gelişmeye rağmen hala koltuğunda oturuyorsa, bu ülkede adalet aramak, adaleti sağlamak son derece zordur. Ali İsmail olayında da durum budur. Müdahale emri verenler iş başındayken adalet sağlanamaz.

Ortada bir cinayet var, cinayetin delillerinin karartılması çabası sabit, Soruşturma polisten alınıp jandarmaya verilmiş, Olaylara müdahale emri veren hemen bütün yetkililer görevinde, bütün bunların bir açıklaması olmalı. Bu açıklamayı yapacak olan da AKP Hükümetidir.

Bilinmesi gereken bir gerçeklik var. Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz. Bu nedenle Başta Başbakan olmak üzere, Ali İsmail’in ölümünde etkisi olan herkes bir gün hesabını verecektir. Biz Ali İsmail’li de, Abdullah Cömert’i de, Mehmet Ayvalıtaş’ı da, Ethem Sarısülük’ü de, diğerlerini de hiçbir zaman unutmayacak ve unutturmayacağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here