Serinyol Festivaline Gezi Parkı Direnişi Damgasını Vuracak

0
217

serinyol festivaliSerinyol Festivali, 30-31 Ağustos tarihlerinde, beldede faaliyet gösteren Toplumsal Dayanışma ve Kültür Derneği, Pir Sultan Abdal Dayanışma Derneği, Sosyal Yardımlaşma Derneği ve Serinyol Belediyesinin ortak çalışmasıyla gerçekleştirilecek.

Festival ile ilgili Hatay Gazeteciler Cemiyetinde basın açıklaması yapan Festival Tertip Komitesi, festivalde neler olacağını kamuoyu ile paylaştı. Komite adına bir açıklama yapan Mehmet Çelik; “Yaşadığımız coğrafyada son dönemlerde çatışmaların, ölümlerin, kıyımların insanlığa sığmayacak şekilde artması ve gezi direnişinde yitirdiklerimizi anmak amacıyla; festivalimizin geniş bölümünü panel ve forumlara ayırdık. Taksim Gezi parkı ile başlayan ve tüm ülkeye yayılan direniş festivalimizin ana temalarından biri oldu. Gerçekleştireceğimiz “Gezi Direnişi ve Öğrettikleri” forumu demokrasi şehitlerimizin yakınları, Taksim Dayanışması üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Gezi direnişi sürecinde yitirdiğimiz arkadaşlarımızın adını yaşattığımız etkinliklerimizde, Ali İsmail Korkmaz adına Futbol turnuvası, Abdullah Cömert adına bisiklet turu, Ethem Sarısülük adına satranç turnuvası, Mehmet Ayvalıtaş adına Halk koşusu, Medeni Yıldırım adına Uçurtma şenliği düzenliyoruz. Hatay’ın Büyükşehir Belediyesi kapsamına alınması ve belediye sınırlarının değiştirilmesi, birçok belde-belediyenin kapanması bizi nasıl etkileyecek? Halkın seçtiği belediye başkanlarından beklentileri nedir? Halkçı belediyecilik ve daha fazlası “Kent politikaları ve yerel yönetimler” paneline davet ettiğimiz Samandağ, Yeşilpınar ve Dursunlu belediye başkanları ile birlikte değerlendirilecek.

31 Ağustos Cumartesi akşamı Ortadoğu forumunun ardından Arapça ezgileriyle sanatçı Neval Mercan sahne alacak. Daha güzel bir yaşam isteğini dile getirirken kaybettiğimiz güzel insanları anacağımız etkinliklerle onların adını yaşatacağız. Ülke ve dünya gündemindeki gelişmelerin değerlendirileceği panel ve forumlarda, halkımızın, şehrimizin, bölgemizin huzuru için; adalet, eşitlik, özgürlük ve kardeşlik için neler yapılması gerektiğini konuşacağız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Hataylıları 30-31 Ağustos’ta gerçekleşecek festivalimize davet ediyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here