MKÜ Teknoloji ve AR-GE Uygulama Araştırma Merkezi Açıldı

0
168

Bakan Özlü; “Üniversite Bilim İşbirliği Ülkemizin Gelişmesi Yolunda En Önemli Araçlardan Biri”

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Teknoloji ve AR-GE Uygulama Araştırma Merkezi açılışı geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

MKÜ Tayfur Sökmen Kampusu’nda gerçekleşen törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ve Hatay Valisi Erdal Ata’nın yanı sıra Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Hacı Bayram Türkoğlu, Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, Orhan Karasayar, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Ak Parti İl Başkanı İbrahim Güler, Üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Açılış konuşmasını yapan MKÜ Rektörü Prof Dr. Hasan Kaya Hatay Devleti Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen’in ölüm yıldönümünü andığı ve Afrin bölgesinde devam eden Zeytin Dalı Harekatında görev yapan Mehmetçiklere başarı dileyerek başladığı konuşmasında; “Üniversitemiz başta 1 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu, 3 endüstrisi ile eğitim öğretim hayatına başladı. Bugün ise 12 fakülte, 6 yüksekokul, 11 meslek yüksekokul, 3 enstitü ve 20.000’i aşkın öğrencisiyle eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Kuruluşundan bugüne kadar üniversitemiz istikrarlı bir gelişim göstermiştir. Üniversiteler yöresel, bölgesel ve küresel olarak yaşamsal refah için bilgiyi yaratır, korur ve yayar.

Modern dünyada üniversitelerin görevi; eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve topluma hizmet olarak üç ana başlık altında toplanır. Üniversitemizin Merkez Araştırma ve Geliştirme Laboratuvarı ilimiz ve bölgemiz başta olmak üzere ülke genelinde sağlık, tarım ve sanayi gibi alanlarda üniversitelerin, özel sektörün, kamu kurum ve kuruluşların ihtiyaç duyduğu analizlerin modern cihazlar ve güncel yöntemlerle geliştiği bir Ar-Ge Merkezi durumundadır. MARGEM’in üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, “MARGEM’in bugünlere gelmesinde emeği geçen paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sayın Rektörümüzü, akademisyenlerimizi, MARGEM’de görev alan yöneticilerimizi tebrik ediyorum. Biliyorsunuz ki bütün üniversitelerde Ar-Ge seferberliği başlattık. Üniversite bilim işbirliğini ülkemizin gelişmesi yolunda en önemli araçlardan biri olarak görüyoruz. Emek yoğun üretimden, teknoloji yoğun üretime doğru giden sanayimizin bilgi ve bilimle çağı yakalayacağını biliyoruz. Bu araştırma, geliştirmeye, inovasyona, tasarıma her zamankinden daha fazla yatırım yapıyoruz. Bugün itibariyle ülkemizde toplam 997 Ar-Ge ve Tasarım Merkezi sayısına ulaştık. Hedefimiz bu yılsonu itibariyle 1.000 Ar-Ge Merkezi ve 250 Tasarım Merkezi hedefini yakalamaktır.

Bu merkezlerle Türkiye’nin gelişmesine ve kalkınmasına katkıda bulunacağız. Üniversitelerdeki Anabilim dalları, anabilim dalları başkanları, doktora öğrencileri ve lisansüstü eğitim gören öğrencilerimizi özel sektörün Ar-Ge Merkezlerinde müşterek çalışmayı öngören bir program icra edeceğiz. Amacımız daha çok endüstriyel doktora, yani endüstrinin ihtiyacı olan konularda öğrencilerimiz doktora yapmalarına teşvik edeceğiz. Son olarak tekrardan MKÜ Ar-Ge Merkezimizin hayırlı çalışmalara vesile olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra Bakan ve beraberindeki heyet açılış kurdelesini keserek açılış merasimini gerçekleştirdi. Açılış programı, Bakan Özlü ve beraberindekilerin MARGEM gezisi ve günün anısına çalışan personel ile hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here