MKÜ İskenderun’da da Büyümeye Devam Ediyor

0
101

mkü-iskenderun1Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) İskenderun kampusunda Mühendislik Fakültesinin ek binası hizmete girerken, Merkez Araştırma Laboratuarının da temel atma töreni gerçekleştirildi.

Mühendislik Fakültesi ek binasında gerçekleştirilen törene, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Belen ve Erzin Kaymakamı, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, DTO Başkanı Bülent Kavsak ve Yönetim Kurulu Üyeleri, SP İl Başkanı Necmettin Çalışkan, çevre belde belediye başkanları, işadamları ve kamu kurum ve kuruluş temsilcileri de katıldı.

mkü-iskenderun2

Geniş katılım ile gerçekleştirilen Mühendislik Fakültesinin ek bina açılışı ve Merkez Araştırma Laboratuarı temel atma törenin açılış konuşmasını yapan Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak, en büyük yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunun altını çizdi.

mkü-iskenderun3

Kente kazandırılan fakültelerin çok şeyler kazandıracağına vurgu yapan İTSO Başkanı Levent Yılmaz ise; “MKÜ’nün bu kentte katkısı herkes tarafından da biliniyor. Fakültelerin farklı bölümlerinin de gelmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. İnsanların hayalleri hedefledikleridir. İskenderun üniversitesi de bizim hayalimizdir. Bunun için desteğe devam edeceğiz” dedi.

İTSO Onursal Başkanı Halil Şahin de, İskenderun kampusunun bugüne nasıl geldiği hakkında bilgiler vererek; “Kampusun buraya kurulmasında ve bu noktaya gelemsinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum Odaların ve sivil toplum örgütlerinin desteği ile 10 yıl içinde İskenderun’da 10 fakülte olacağına inancımda tamdır” diye konuştu.

mkü-iskenderun4

Üniversiteler Aklın ve Bilimin Yuvasıdır

Açılış ve temel atma töreninde İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek de söz alarak; “Aklın ve bilimin yuvasıdır üniversiteler. Bu gelişime katkıda bulunan sayın rektörümüze elimizden geldiğince desteklerimiz devam edecektir” dedi.

Kaymakam Hasan Özyiğit ise; “Kentte, ticari ve katma değeri arttırmak için bilime ihtiyaç vardır. Bu yatırımların buna katkı sunacağı malumunuzdur. Bu yatırımlar ve daha güzeli yapılması için şimdiden herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

mkü-iskenderun5

Rektör Güder; “İskenderun’da Her Yönden Katkı Aldık”

Üniversite bünyesinde yürütülen fiziki çalışmaların her gün artarak ve çeşitlenerek üniversitenin güçlendiğini söyleyen MKÜ Rektörü Salih Güder; “Ülkemizin 100. kuruluş yılında vizyon 2023 ile önümüze koyduğumuz hedefleri gerçekleştirerek, o yılı bir başka coşku ile kucaklayacağız. Bu hedeflerimizi ileri günlerde açıklayacağız. İskenderun’da her yönden katkı aldık ve almaya da devam ediyoruz. Hukuk fakültesi için de yine işadamları ve odalarımız 1.850 liralık yardım taahhüdünde buldular. Bu yönde de çalışmalarımız devam ediyor. Bu destekler ile büyük fiziki ataklar geliştirmekteyiz. Seneye üniversitemiz iki kat daha büyümüş olacaktır” dedi.

mkü-iskenderun6

Son olarak söz alan Vali Lekesiz de; “İskenderun’a teşekkür borcumuz var. Üniversitenin her alanda yaptığı çalışmalarda tüm hemşerilerimiz büyük destek veriyor. 20 yıl içerisinde Mustafa Kemal Üniversitesi öğrenci sayısı, fakülte ve yüksek okulların sayısı ve fiziksel altyapısı ile geldiği nokta gurur vericidir. Ülkelerin kalkınması ve gelişmesinde en önemli etken eğitimdir, yetişmiş nitelikli insan gücüdür. Bu gelişmişliğin de ana temasıdır. Üniversitemiz de bunu gerçekleştirmektedir” dedi.

mkü-iskenderun7

Yapılan konuşmaların ardından önce Denizcilik Fakültesinin hizmet binasının açılışı gerçekleştirilirken, daha sonra da güçlü İskenderun ve Hatay’a katkı sunması için Merkez Araştırma Laboratuarının temel atma töreni yapıldı. İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun bereket duası ile temel atma töreni gerçekleştirilen Merkez Araştırma Laboratuarının 15 Mart 2014 tarihinde bitirilmesi hedefleniyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here